Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фандъкова разби на пух и прах поредната фалшива новина: Хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 000 лева, а тя е само 8922 лв.

Твърденията, че е скрита офертата на един от изпълнителите на ремонта в централна градска част е поредна фалшива новина. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с медийна публикация, според която общината си е поръчала скъпи пейки и кошчета за боклук, а ценовите оферти са скрити.

„Лично направих „разследване“, като отворих сайта на общината и принтирах информацията за изпълнителите на Зона 2 и Зона 4“, коментира тя. „Офертата на „Джи Пи Груп“, която видях, я цитирам: „доставка и монтаж на пейки класически дизайн от 1291 лв“. Цената не е 10 хил. лева. Цената на кашпи, като тези на площад „Гарибалди“, е 8922 лв.“, посочи кметът.

„Дали са много или са малко не мога да коментирам в момента“, каза Фандъкова. Тя призова, информацията в медиите да бъде коректна, защото хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 000 лева. „Трябва да имаме данните и фактите и тогава да сравняваме. Ще си поискам моя проверка, защото това, което видях силно ме обезпокои“, подчерта Йорданка Фандъкова. 

Източник/ци: https://pik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!