Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Раненото българско самочувствие

Двете политически кукувици Мария Габриел и Ева Мейдел ще си скъсат сухожилията да покажат, че са българки. Колкото повече го правят толкова повече показват, че България ги интересува до толкова доколкото могат да се докопат до заплата в Брюксел.

Освен безотговорната им фразеология на жени откъснати от реалния живот на сънародниците, които искат да представляват, те дразнят със съпружеските не български имена. За хора, които ги оправдават защото мислят, че смяната на името е задължително, заявявам най-категорично, че съвсем не е така.

Всяка съпруга омъжена за чужденец може да пази и ползва бащиното си фамилно име. Тези, които бързат да приемат „чуждото“ са българки, които крият произхода си или най-малко не изпитват гордост от него. Ако бяха кандидатки в Австрия и Франция никой не би ги упрекнал.

На за българския избирател, чуждите им фамилни имена носят вкус на презрение към корените, на липса на политически усет, а може би и на култура. За един истински политик, т.е. кандидат за доверието на избирателите си, е недопустимо да не държи сметка за националното им самочувствие, ползвайки чудно име.

Божидар Чеков
29 април 2019г.
Париж

kajeteda.com

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!