Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корабите на САЩ в Черно море - отлични мишени за тренировка на руските брегови ракетни системи. Американските екипажи са под постоянен стрес още с минаването на Проливите...

Американците буквално с кожата си чувстват, че отиват на прицел, електрониката на техните кораби е объркана, предупреждавайки за опасност

Русия постоянно всява паника сред американските екипажи, които се чувстват дискомфортно по време на всяко влизане на американски кораби в Черно море. Това пише ресурсът Руско-български кръстопът на страницата си във Фейсбук.

Моряците на ВМС на САЩ не могат да не разбират, че те постоянно се намират под прицел на бреговите ракетни установки, разположени в Крим. За американците това е повод за постоянен стрес, който след това води до лекуване при психиатри. В същото време за военните на Русия това е прекрасна възможност още веднаж да отработят воденето на цели, използвайки такива "отлични мишени".

За това на зрителите на един от централните руски телевизионни канали разказва главният редактор на изданието "Национална отбрана" Игор Коротченко, отбелязвайки, че всеки чуждестранен военен кораб от момента на влизането в акваторията става цел на противокорабните комплекси "Бастион" и "Бал". При това, американците буквално с кожата си чувстват, че отиват на прицел, подчертава експертът. Електрониката на техните кораби е объркана, предупреждавайки за опасност, съответно и самите военни постепенно губят връзка с реалността от страх.

В същото време руските военослужещи използват прекрасната възможност да тренират. Целта се фиксира и съпровожда до излизането от зоната на унищожение, т.е. извън Черно море. При това се отработват най-различни режими на съпровождане на целта и цял механизъм за работа на ракетните комплекси. 

Според Коротченко, такива тренировки се провеждат с завидна регулярност предвид честата поява на американски бойни кораби в Черно море.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Korabite-na-SASht-v-Cherno-more---otlichni-misheni-za-trenirovka-na-ruskite-bregovi-raketni-sistemi-/181345/7/97

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!