Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Социалисти скочиха на Корнелия Нинова заради милионите от субсидията - искат отчет за изхарчените пари за кампанията и червената телевизия

САМО В ПИК: Социалисти скочиха на Корнелия Нинова заради милионите от субсидията - искат отчет за изхарчените пари за кампанията и червената телевизия

Социалисти готвят нов бунт срещу Корнелия Нинова, разкриват самите те пред ПИК. Червени членове започват да негодуват заради напълно непрозрачното харчене на партийната субсидия. Оказва се, че милионите, които БСП получава от държавата, се топят с пълна сила под управлението на Нинова.

Една от основните причини е голямото разхищение около партийната телевизия. До момента проектът на червените е глътнала 3 милиона лева за година. А за 2019 г. в червената касичка е предвидено да влязат точно 10,5 милиона лева. 

Харчовете на Нинова обаче не спират с тези милиони за червената телевизия. Само за предстоящите избори ще се пръснат още няколко милиона, които не е ясно кой и на кога дава. Соцлидерката вече показа, че никак не смята да се ограничава и започна със супер луксозен концерт кампанията.

Само за официалното представяне на листата преди дни в столичен парк, Нинова е пръснала десетки хиляди левове за изграждане на сцена, огромни плазми и музикална програма, пресмятат социалисти. За всички тези харчове от касата на партията парите потъват, затова червените са решени да искат от Нинова публичен отчет за всяка стотинка. 

Бърза справка показва, че откакто Нинова е начело на БСП, партията никак не се свени да харчи от държаванта субсидия. Само за 2018 година социалистите са стопили точно 10 835 000 лева. За заплати на "Позитано" 20 са пръснати 3 219 000 лева, като всичко е подписано от Нинова. В разходи от графа „други” от БСП са отчели 606 000 лева. От БСП са записали и разходи за „външни услуги” в размер на близо 6 млн. лева – общо 5 899 000 лева, за които също не било ясно къде за отишли.

Тази година при отчета си Корнелия Нинова трябва да е истински магьосник, тъй като предстоят и местни избори, които ще глътнат на червената партия и малкото останали пари в касичката, като не е ясно колко са останали, притесняват се социалисти. Червените припомнят, че от партийните пари се плаща колата и охраната на Елена Йончева, която й бе назначена лично от Корнелия Нинова. 

Огромни телевизионни стени за хиляди левове насред парка поръчала Нинова за шепата социалисти, присъстващи на представянето на листата им

Източник/ци: https://pik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!