Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Кой работи в България, уважаеми сънародници? Искате магистрали, пенсии, медицина и образование, а внасяте ли в бюджета или ви е по-важно да има за СПА хотели, бензин и почивки

Кой работи в България, уважаеми сънародници? Искате магистрали, пенсии, медицина и образование, а внасяте ли в бюджета или ви е по-важно да има за СПА хотели, бензин и почивки

Автор:Гергана Ингилизова

Видяха се няколко почивни дни и всичко живо натовари куфарите, сложи шапките и дим да ги няма. На бензиностанциите се извика опашки, иначе горивото било "много скъпо".

От нови по-нови коли се редят да си напълнят резервоарите и да потеглят, че Гърция чака, спа хотелите нямат търпение да поемат поредната порция "бедни българи". Те пък ни най-малко не се и замислят преди да слеят с цели две седмици почивка празнични дни, какво означава бездействието им... Че на кой му се работи? 

Около 20 лв. на месец внася средно всеки от работещи под 2 млн. българи в бюджета за здраве. Това трябва да стигне за всички 6 млн., които живеят тук. А само един преглед при лекар е 50 лв. 

С пенсионните отбивки е същото. За образование и пътища, да не говорим. Иначе всички искат - искат и магистрали, искат и цветенца по уличите даже, и евтин градски транспорт... 

В социалните мрежи не спират да се жалват от ниски доходи. 

Все нищо не им стига, все не им харесва. 

Днес същите тези хора задръстиха магистралите, границите, хотелите, къщите за гости, вилите, че даже и по съседните страни. Доходи за бензин имат, имат и за екскурзии, даже и в чужбина. Турците за главата се хванаха, че и системата на границата им блокира от толкова желаещи да си оставят в съседната нам държава парите. Защото е скучно и тъпо да се почива у нас.  

Къде излиза тогава сметката и кое не е вярно, става пределно ясно - не е вярно, че са ниски доходите на българина и че не живее добре. 

Ако беше обратното, щеше да си стои на работа и да се радва, че ще вземе двойна надница в празничния ден. За да закрепи уж изтъления портфейл. 

Щом не работи, значи е доволен и не му трябват тези пари. Нито пък се е загрижил, че няма кой да внася пари в бюджета за здраве, пенсии и образование. 

Следващият път, когато решите да се жалвате, уважаеми сънародници, помислете за това. Или когато резервирате поредната почивка по повод поредния празник или лятна ваканция. 

Препълнените магистрали, ресторанти и хотели говорят повече за истинското състояние на държавата от всякакви икономисти и статистици. Затова пък си помислете на 26 май, когато ще трябва да решите накъде да поеме България - да продължи по магистралния път към Европа с ГЕРБ, или да се върне по второкласния път със завои обратно към комунизма.

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд„ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

Източник/ци: https://pik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!