Следвайте "Буднаера" в Телеграм

1,5 милиона лева за ремонт на несъществуваща сграда в Петрич

Община Петрич ремонтира несъществуваща сграда  с 1,5 млн. лева
Снимка: btvnovinite.bg

Община Петрич ремонтира несъществуваща сграда с 1,5 млн. лв. по трансграничен проект с Гърция. Дори е обявена обществена поръчка.

Оказва се, че общината ремонтира сграда – стара постройка на военно поделение, която трябва да се превърне в музей. Проверка на Би Ти Ви обаче показва, че сграда няма. Местни хора обясниха, че постройка е имало, но тя е бутната преди години. Общината коментира, че проектът е за реконструкция, а не за ново строителство. При подготовка на документите се оказва, че има само една стена, около която трябва да се надгражда, но тя паднала.

Архитекти считат, че обществената поръчка е компрометирана -  сграда липсва. 

„Тук става въпрос за доста повече, по-голям брой стени, ос от 1 до 9. В техническото задание мисля, че говорят само за една стена, а става въпрос за няколко. За мен това е един нов обект. Тук нямаме съществуващ обект към този момент, което според мен, общината би следвало да е по-запозната от мен, все пак там има много специалисти”, заяви архитект Даниела Караиванова.

Източник/ци: http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/obshtina-petrich-remontira-nesushtestvuvashta-sgrada-s-15-mln-leva

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!