Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майтапи без граници: Карадайъ – Листата на ДПС е най-младата и печелившата – кандидатите ни могат да реформират ЕС

„Ние залагаме на младите!“ е слоганът на движението за евроизборите

Листата на ДПС е най-младата, добрата и печелившата – кандидатите ни могат да реформират ЕС. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на представянето на кандидатите на партията за европейските избори, предаде Агенция „Фокус“.

„Ние залагаме на младите!“ е слоганът на ДПС за евроизборите. Водач на листата на ДПС е Мустафа Карадайъ, следван от Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. На пета позиция е Атидже Али-Вели, шеста е Севим Мусак, а след тях се нареждат Станислав Атанасов, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова, Гюлфие Арнаудова, Петър Чобанов, Сюзан Мехмедова и др.

„Ние залагаме на младите. Винаги в ДПС младежите са имали глас, място за идеи, инициативи и винаги с достойно представителство“, заяви Карадайъ и посочи, че младежкото е вградено в темелите на ДПС.

„Този модел тръгва от нашия почетен председател – в младежка възраст той въстава срещу тоталитарната власт и създава младежка организация. По-късно, в зората на демокрацията, пак в младежка възраст, създава ДПС“, каза още той.

Карадайъ посочи, че листата на партията е най-младата, най-добрата и най-печелившата.

„Те знаят и могат, те са отговорни и активни политици не само в партията. Те могат да реформират Европейския съюз. Те са това, което националистите и популистите никога не могат да бъдат. Те са и експерти, и дипломати, и политици, и основни носители на европейските ценности. Те ще бъдат основни двигатели на възраждането на основополагащите идеи и ценности на ЕС. Ние залагаме на младите“, заяви той. „Заедно ще направим Европа и по-единна. Нашата листа гарантира победа“, коментира лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ връчи от името на ДПС и от името на почетния председател на партията Ахмед Доган специален подарък на изпълнителя Орхан Мурад.

„Бих искал от името на ДПС да направим скромен подарък на Орхан Мурад – устройство за изкуствено зрение. Представлява камера, която моментално разчита на глас текст на всякакви повърхности – вестници, книги, менюта, етикети, компютърен екран или смартфон, разпознава и лица в реално време, идентифицира продукти и банкноти“, обясни Карадайъ.

От своя страна, Орхан Мурад благодари за подаръка.

„Не можете да си представите каква радост е за мен, че ще мога да се самообслужвам, като виждам повечето неща, които са пред мен“, заяви той и пожела успех на ДПС на евроизборите.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Karadaya--Listata-na-DPS-e-nay-mladata-i-pechelivshata---kandidatite-ni-mogat-da-reformirat-ES/180971/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!