Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иво Христов: При победа на БСП на евроизборите се създават условия за предсрочни избори и излизане от безизходицата

Доскорошният шеф на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, коментира в сутрешния блок на bTV попадането си в евролистата на БСП.

"Президентът е информиран за решението ми, все пас поканата дойде преди няколко месеца. Не се е опитвал да ме задържи, защото не е феодал, а ние не сме крепостни. Това не означава край на нашите отношения, все пак аз продължавам да съм председател на неговия Стратегически съвет за национални развитие. За мен това е кауза, аз прескочих от журналистиката в политикита с президента Радев. Корнелия Нинова ми предложи да съм кандидат в евролистата. И за нея, и за мен има едно споделено убежедние - че тези избори са решаващи за българската политическа ситуация. Те са ключ към понататъчен развой.

При победа на БСП се създават условия за предсрочни избори и излизане от безизходицата. При победа на ГЕРБ ще наблюдаваме как властта се бетонира, тъй като разполага с целия необходим ресурс за това. Тя владее цялата администрация, местната власт, националната изпълнителна власт, има някакво, макар и разклатено, мнозинство в парламента, владее службите, владее до голяма степен медиите, владее правораздаването и влияе на прокуратурата. При това положение есента на местните избори може и вече да не избираме. Моята кауза е промяната на България още от издигането на президента, който бе издигнат от БСП", каза Христов.

Източник/ци: https://petel.bg/Ivo-Hristov--Pri-pobeda-na-BSP-na-evroizborite-se-sazdavat-usloviya-za-predsrochni-izbori-i-izlizane-ot-bezizhoditsata__312273

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!