Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не питам за цената

Ако дълго време наблюдаваш един политик, рано или късно ще стигнеш до момента, когато или ще сгреши, или ще се продаде, или сам ще се прецака. Първото е поправимо донякъде, ако е качествен политик. Другите две са непоправими.

Много мислех дали да пиша по темата. От една страна – възпитание и уважение, а от друга – да се каже истината. И както всички мои познати знаят, доброто възпитание не ме спира да постъпвам правилно.

Най-голямото разочарование в партийните листи на тези евроизбори е листата на ВМРО. С голямо учудване и честно казано, отвращение, в нея видях имената на генерал Шивиков и Андрей Слабаков. ВМРО отдавна не е патриотична организация, милееща за България. А шайка продажни политици, практикуващи патриотинг. Говоря за ръководството, все още има членове на ВМРО, които пазят заветите на старите войводи.

ВМРО е част от управляващата шайка, която реално ги държи във властта. На практика ВМРО са подлога на ГЕРБ. За да се включиш в листата на партия, която е свързана с продажба на българско гражданство и корупция, означава да признаваш това, което правят и да го одобряваш.

Генерал Шивиков е човек авторитетен и уважаван. Имаше всички шансове да поведе той народа. И първата пукнатина в моето уважение беше протестът във Войводиново. Който откровено беше срамен за българските офицери – бивши и настоящи. Срещу произволът и терорът на недосегаемите, нашите горди офицери излязоха с песни и танци на народите. Не се произнесе нито една дума срещу статуквото, докарало ни до това един командос да бъде пребит като куче от съществата от гетото.

Както сам можеш да се прецакаш, никой друг не може да го направи!

Още тогава видях избора. Личен такъв. А не за България. Жалко е! Не питам за цената, не ме интересува.

А Слабаков – един бунтар, несъгласен със статуквото, се превръща в част от същото. Подкрепя това, което винаги е отричал. Също не питам за цената,

Не ме интересуват употребените вещи и хора!

Аз моята цена не я знам. Защото не се е налагало да я казвам и да мисля за продажба. Определиш ли си цена, вече нямаш стойност!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!