Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лиляна Павлова за евровота: Не се кандидатираме за женската кеч лига

"Ние не се кандидатираме за женската кеч лига" - така Лиляна Павлова коментира реториката и поведението на Елена Йончева, водач на листата на БСП за европейските избори, и допълни, че според нея тя ще "опетнява имиджа на България в Европа". В предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Павлова каза още, че според нея кандидатите на БСП се опитват да подменят разговора за Европа с вътрешнополитически теми, тъй като не са запознати с работата на европейските институции.

"Тяхната листа (на БСП - б.р.) е силно антиевропейска. По-голямата част от представителите в нея не познават добре институционалните и политически механизми на европейските институции. Те затова се опитват да захлупят европейския дебат с вътрешнополитически проблеми", каза Лиляна Павлова. Тя добави, че от ГЕРБ са предложили както дебат по европейските въпроси, така и да има обединение за теми, които да са надпартийни и които българските представители да отстояват в Европейския парламент.

Според Лиляна Павлова Европа е на кръстопът, но за България е важно тя да е единна. Кандидатите за евродепутати на ГЕРБ трябва да имат самочувствието на европейци, които могат да имат своя принос към континента, смята още тя.

"За нас е важно да се прочисти системата, дори това да донесе още щети на ГЕРБ", коментира Лиляна Павлова по повод скандала "Апартаментгейт".

Източник/ци: http://glasove.com/categories/novini/news/lilyana-pavlova-vazhno-e-da-se-prochisti-sistemata-dori-tova-da-donese-oshte-shteti-na-gerb

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!