Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов пак не разбра какво означава Диктатура, но отговори на Радев: На когото му докопат фирма, сметка - затвор! 

"Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша и да гледа - към какво ги предизвиква, не е ли към диктатура?", коментира премиерът

Диктатурата (на латинскиdictatura) е автократична форма на управление, при която властта е концентрирана в една личност (диктатор) или ограничена група от хора (партияхунтасемейство и други). За разлика от абсолютната монархия диктатурата не легитимира съществуването си чрез позоваване на историческа традиция или с религиозни аргументи, а най-често с нуждата от преодоляване на някаква извънредна заплаха или от излизане от временна криза.

Тъй като диктатурите обикновено не търсят широко обществено съгласие, те често разчитат на насилие и ограничаване на човешките права за запазване на властта си. В повечето случаи това е свързано с премахване на независимостта на съдилищата, въвеждане на цензура върху средствата за масова информация, ограничаване на дейността на независимите от правителството организации. Крайните форми на диктатура, стремяща се да контролира цялостно обществения и дори личния живот, се нарича тоталитаризъм.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0

"Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша и да гледа - към какво ги предизвиква, не е ли към диктатура?", коментира премиерът

"Всичко да проверят. Това ми напомня на Бареков, който каза, че имам офшорна сметка. Провериха – нямам. На когото му докопат фирма, сметка – затвор. Хващат и вкарват в затвора – толкоз. Какво значи само да си подмятат нещо? Казват еди-кой си има офшорна сметка – идват и проверяват". Така премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който снощи заяви в предаването "Панорама" по БНТ, че трябва да се разкрият не само несъответствията в доходите и придобитите имоти на политиците, но и сметките им извън страната.

В Южния парк са се събрали лидерите на най-мракобесните времена на политически преследвания да говорят за борба с корупцията, каза Борисов пред журналисти, след като участва в отчета на ГЕРБ за гражданския диалог „Европа в нашия дом“, предаде "Фокус".

„Ние от ГЕРБ на всички, на които по някакъв начин увисна петно, независимо от техните обяснения, данъчни, пазарни, правни – взехме оставките. Депутати, министри, зам.-министри – да направят другите колеги така и да дойдат да си говорим отново“, заяви Борисов. Той посочи, че ако не беше създадена КПКОНПИ, нямаше да има скандал.

„Може ли да се съберат Тройната коалиция в Южния парк? Прекрасен парк им направих, помните какви паркове ни завещаха, като станах кмет и какви са сега. Събрали се там Тройната коалиция, после Двойната коалиция – всичките лидери в тия най-мракобесни времена на политически преследвания – пред къщите ни стояха, да говорят за борба с корупцията. Това е жалко и е смешно“, посочи министър-председателят.

"Много ме заболя от това, което ни се случи в миналите дни. Като ги слушам, това ме адски ме амбицира. БСП не могат да прикриват злобата си. Някой си беше позволил да ме коментира за „пълзящата диктатура“, че било бисер. Иронизирах Иво Христов заради „пълзяща автокрация“, обясни той.

„Ако има автокрация, как ще се съберете в Южен парк, как всички тези скандали ще са сутрин от 7.00 до 19.00 не спират? Апартаменти, къща, тераса, сауна, баня - от сутрин до вечер“, попита Борисов.

„Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва? Всички скандали излязоха по толкова явен начин - демокрацията си работи, каква автокрация“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Толкова пъти не искам да ги коментирам заради стабилността и уважението между институциите, но когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша и да гледа - към какво ги предизвиква, не е ли към диктатура? Ако изкараш армията или призоваваш генералитета? Тогава си замълчахме“, каза още той.

"До днес бях малко ядосан на партията и на колеги в партията, защото допуснахме това, но като днес видях БСП в куп - трябва да направим така, че да не подложим държавата на това унижение да се върнат същите хора. Явно е, че листата им е Тройната коалиция, и Двойната след това“, коментира Борисов. „Според мен тяхната цел е да избягат пак в Брюксел, но ще „калят“ вътре в държавата, колкото могат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Да видят колко договора имаме със Световната банка. Как, ако е вярно това, което ще кажа, ще приеме през юли да се настани в София със Световния си център“, посочи Борисов. „Имате какво да говорите, имате какво да им докажете, вадите какво казват кредитните агенции. Колко са БВП, приходите, доходите, борбата с корупцията, контрабандата, заловените наркотици“, обърна се той към членовете на ГЕРБ.

"Те казват - ГЕРБ трябва да бъде заличена, както заличиха СДС, за да остане вечната БСП, БКП със същите хора. Те толкова са си повярвали, че са се променили и са различни. Те не могат да се променят, защото по действията им личи, че не са се променили", обяви Борисов.

„Ние в ГЕРБ нито имаме съдии, нито прокурори. Ние сме партия на 10 години“, коментира той. „Когато само ГЕРБ е атакувана, някак си е добре. Ние сме наложили този стандарт - виновните подават оставка и излизат. А те казват „Не, ние ще си работим, за нас не става въпрос“, заяви Борисов.

„Разчитат на късата памет. Гледах ги с цялата Тройна коалиция и кабинета „Орешарски“ събрани на едно място в прекрасен Южен парк“, посочи лидерът на ГЕРБ. „За борба с корупцията говорят тези, които когато управляваха, не излизахме от прокуратурата и следствието - поръчкови, поръчкови, поръчкови, поръчкови, поръчкови дела“, подчерта той. „Тогава казахме, че вярваме на прокуратурата и на институциите.

„Щом това ни се полага, нека да питат“, така отговаряхме“, изтъкна Бойко Борисов. „Източили парите, сега викат, че е политическа вендета - към кое? Към заменките, които бяха направени по време на Тройната коалиция ли? Кои ги преследва тях? Не си спомням“, заяви той.

„Последният месец всеки, който по един или друг начин беше уязвен, си е подал оставка. Те техните оставки не ги слагат на масата. Щели да чакат проверка на институциите“, каза още Борисов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Borisov-otgovori-na-Radev--Na-kogoto-mu-dokopat-firma--smetka---zatvor---VIDEO-/180734/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!