Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лиляна Павлова: За нас е важно да „прочистим“ системата, дори това да нанесе още щети на ГЕРБ

"Готови сме да понесем тази отговорност и да платим тази цена, защото прочистването е важно и волята да се подреди държавата“, допълни тя

За нас е важно да „прочистим“ системата, дори това да нанесе още щети на ГЕРБ. Това каза Лиляна Павлова, кандидат за европейските избори в листата на ГЕРБ и СДС в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ във връзка с скандала около „Апартаментгейт“ и подадените оставки в партията.

„Апартаментгейт“ безспорно нанесе щети на ГЕРБ. Но той нанася и щети на цялата политическа система. Защото разследвания и проверки има към целия политически спектър, и към БСП и останалите политически партии. Навсякъде има тези казуси. Разликата е, че при ГЕРБ се дадоха веднага оставки. Прочистването трябва да продължи. Това е волята и разликата в ГЕРБ“, обясни Павлова. Според нея ГЕРБ прави всичко в името да се прочисти системата.

„За нас е важно да си подредим държавата и да се „прочисти“ системата, дори това да нанесе още щети на ГЕРБ. Готови сме да понесем тази отговорност и да платим тази цена, защото прочистването е важно и волята да се подреди държавата“, допълни тя.

На въпрос притеснява ли се от това, че лидерът на евролистата на БСП в лицето на Елена Йончева е доста силен опонент, журналист и говорител, тя отговори: „Ние не се кандидатираме за женската кеч лига. Ние се кандидатираме, за да представляваме достойно България в една институция, където трябва да бъдем дипломати и да имаме твърд глас, за да отстояваме интересите професионално и експертно“. По думите ѝ политиците трябва да боравят с данни и ясни инструменти.

„Нашата основна цел е да връщаме младите хора в България. За първи път през 2018 г. имаме колкото са напуснали страната, толкова и върнали се. Това е една страхотна тенденция. Искаме да върнем тези, които заминаха да учат в чужбина. Към това се стремим, а за да го постигнем, не трябва да рушим имиджа на България, а да градим държавността,“ коментира Павлова. 

Павлова смята, че Европа е на кръстопът, но за България е важно тя да е единна. Според кандидата за евродепутат на ГЕРБ ние трябва да имаме самочувствието на европейци, които могат да имат своя принос към континента.

"Листата на БСП е силно антиевропейска. По-голямата част от представителите в нея не познават добре институционалните и политически механизми на европейските институции. Те затова се опитат да захлупят европейския дебат с вътрешнополитически проблеми", каза Павлова и добави, че от ГЕРБ са предложили, както дебат по европейските въпроси, така и да има обединение за теми, които да са надпартийни и които българските представители да отстояват в Европейския парламент.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Lilyana-Pavlova--Za-nas-e-vazhno-da--prochistim--sistemata--dori-tova-da-nanese-oshte-shteti-na-GERB-/180708/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!