Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Р. Кънев: Кражбата на еврофондове е основа на корупцията в България

ГЕРБ се държат като балканска корумпирана левица, а се представят за европейска дясна партия. Кражбата на еврофондове е основата на корупционната среда в страната. Кьовеши е осъдила десетки политици заради еврофондовете. Това заяви водачът на евролистата и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.

Той изрази подкрепата си за кандидатурата на г-жа Лаура Кьовеши за европейски прокурор. По думите му и БСП, ДПС и ГЕРБ имат страх от този избор: „Те имат естествен страх, че силна Европа ще може директно да повдига обвинения за кражби на еврофондове. Те успяват да излъжат избирателите си, че са единствените алтернативи“, посочи зам.-председателят на ДСБ.

Радан Кънев подчерта, че избирателите в дясно и в центъра не са разделени, разпилени са лидерите. „Когато не видят алтернатива те са изплашени да не дойде БСП на власт и гласуват за ГЕРБ. Бойко Борисов е като Тодор Живков за много млади българи, които са били управлявани от него през по-голяма част от съзнателния им живот“, подчерта той.

„Ние сме доказали, че можем да направим компромис и можем да влезем във властта, когато има нужда, но можем и да се откажем от нея, когато не сме съгласни с определени политики. Не трябва да допуснем избирателите да преминат в БСП като протестен вот, а да видят, че има подготвена дясна алтернатива“, коментира още Кънев.

Нямах планове за предстоящите 5 г. да се кандидатирам, но с отказа на Светослав Малинов трябваше за часове да реша дали положението налага да заема мястото му в дясната евролиста. Аз влизам в евроизборите, за да спечеля едно или две места в ЕП. Изпълнявам очакванията на избирателите, обясни той участието си в евроизборите като водач на листата на Демократична България. „Аз ще бъда член на групата на ЕНП. Ще работя обаче за промени вътре в ЕНП. При нас има свобода на преференции, ние всички сме равностойни. За нас е важно не в коя група ще сме, а каква политика ще защитаваме. Европа върви към консолидация“, добави той.

http://frognews.bg

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%D1%80-%D0%BA%D1%8A%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!