Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова си изми ръцете като Пилат Понтийски: Отговорността за изборите вече е на Националния съвет

Щях да нося отговорност и оставка, ако загубим вота с моята листа

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

"След девет часа дебати, избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия. Националният съвет взе своето решение". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като левицата утвърди листата си за европейските избори, съобщиха от пресцентъра на БСП. Лидерката на "столетницата" си изми ръцете като Пилат Понтийски, тъй като днес така и не успя да пробута листата си за евродепутати на пленума на левицата. При евентуална загуба Корнелия Нинова започна да си прави застраховки за лидерския пост. Сега за соцлидерката ще е много по-лесно да се оправдава, ако БСП загуби на Евроизборите с днешните решения, които взеха съпартийците си. 

Въпреки това, Нинова заяви: „Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим“.

„Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори“, посочи Нинова. „Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националния съвет, което уважавам. Оттук нататък - за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата“, каза още Корнелия Нинова.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/korneliya-ninova-ottuk-natatak-otgovornostta-za-rezultatite-e-na-natsionalniya-savet

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!