Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съботният протест в Габрово е най-масовият

Четвърта вечер на протести в Габрово. След вчерашната оставка на шефа на полицията в града и тази вечер жителите на града протестират пред Общината. Те се събраха в 18 часа и изпълниха площада. Днешният протест е най-масовият. Полицията е задържала десет души, които са носели боксове, ножове, пиратки. Някои от тях са били без лични документи. И тази вечер жандармерията свали каските и щитовете си в знак на добра воля и толерантност, съобщава Нова телевизия.

Обстановката е спокойна, целият град е пълен с полиция и жандармерия. Протестиращите искат оставката на кмета, защото смятат, че тя е виновна за създалото се напрежение.

„Като кмет, оставката ми е в джоба, от първия ден, в който има решение за избора ми”, заяви Таня Христова по-рано днес. Тя обясни още, че не е настанявала роми в града. „Внушенията, че в Габрово целенасочено се внасят или привличат роми, е невярно, твърдя категорично”, каза още Христова.

Незаконни постройки в града нямало. Разрушавали се само необитаеми сгради. Събарянето на част от тях съвпадна   началото на протестите в Габрово. „Единствено с цел да не допуснем незаконно настаняване. Нямаме настанени лица в незаконни жилища. Нямаме незаконни жилища”, заяви още Таня Христова.

Междувременно хора от ромското население напуснаха домовете си от страх, добавя Нова телевизия. 

Източник/ци: http://www.glasove.com/categories/novini/news/dneshniyat-protest-v-gabrovo-e-naj-masoviyat

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!