Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тома Биков: Български медии са ангажирани с линч над политици

"Моят призив е медиите да знаят, че когато се руши доверието в останалите три власти, те няма да бъдат отстрани, ще се влоши и доверието в тях".

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на дебатите по Отчета на Съвета за електронни медии за 2018 г 

„Днес не чухме за това прословуто 111-то място по свобода на словото, на което се намира България. Беше ми интересно какво щях да чуя отляво в този момент, точно в този контекст, в който всички български медии са ангажирани с проверки, журналистически разследвания, а понякога и с линч на политици“, допълни още Биков.

По думите му всички публични лица, с изключение на политиците, са освободени от отговорност. 

Биков посочи, че очакванията към СЕМ са нереалистични. 

Очаква се СЕМ като институция да налага някакъв журналистически стандарт едва ли не. Няма такава институция, която да е способна да направи това, ако самите медии не наложат стандарт на самите себе си. През изминалата година станахме свидетели на някои медии репортажи, отразявания на събития, които излизаха директно от журналистическия стандарт. Медии издевателстваха върху хора, пострадали от катастрофи. Това се случи на магистрала „Тракия“.Репортери в борба за рейтинг притискаха жертви на престъпления и не се съобразяваха със страданията и болката на тези хора“, допълни още Биков и изрази надежда тези примери да не са забравени вътре в медиите и те да се помнят, за да не се повтарят. 

Когато говорим за свобода на словото, трябва да бъдем честни. Тя вече не се изразява в обективност и в показване на всички гледни точки. Това се случва не само в България, а по целия свят, където има свобода за собственост на медиите. Свободата на словото вече се изразява в това всяка медия да има своята позиция и да я изразява свободно“, допълни Биков и посочи, че България не е извън този световен стандарт.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Toma-Bikov--Balgarski-medii-sa-angazhirani-s-linch-nad-polititsi-/179842/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!