Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митницата „гърми“: Вкараха ни човек на Пеевски, за да се приберат 30 млн. от „Благоевград БТ“

.
„Благоевград“ БТ

На възлово място в Агенция „Митници“ вкараха човек на Делян Пеевски. Целта е да се оправят по най-бързия начин проверките около акцизния склад „ „Благоевград БТ“ , за да може корпулентния бизнесмен да си прибере гаранцията от 30 милиона лева.

Това съобщиха за Фрог нюз източници от финансовото министерство. Маститата сума представлява банкова гаранция, с която трябва да се обезпечат евентуални наплащания на акцизи. Дали, обаче има такива пропуски, трябва да стане ясно след задълбочена ревизия, за която вече отговаря въпросният човек.

Едва след като се изчистят тези подробности, складът може да бъде закрит, обясниха източниците ни. Те са категорични, че това е последна стъпка от унищожаването на печелившото предприятие „Булгартабак Холдинг“ АД, което според приватизационният договор трябваше да запази дейността и работниците си минимум до 2021 година. Целта на новото назначение е ревизията на склада „Благоевград“ БТ да мине гладко, без проблеми и да не установи никакви нередности. Едва при такъв резултат 30-те милиона могат да бъдат „освободени“. 

Въпросният служител няма опит в това, за което в момента отговаря, признаха хората. Свидетели твърдят, че през лятото на 2017 година охраната на Пеевски го е завела на „инструктаж“ в съседна държава. 

Коя е тази държава, какво се е случило там и какво е последвало от това, четете утре във Фрог нюз.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/mitnitsata-garmi-vkaraha-chovek-peevski-priberat-30-mln-blagoevgrad.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!