Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Райчев: Зад „Апартаментгейт“ може да стои самият Борисов, който иска да изчисти партията си

Случващите се скандали и оставки в правителството са изпитание за избирателите на ГЕРБ. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ социологът Андрей Райчев.

Според него управляващите полагат големи усилия да прехвърлят и обобщят проблема, казвайки, че „всички са лоши“, но този вид оправдание едва ли ще задоволи хората. Райчев препоръча отговорни проверки на изнесените факти.

„Виждаме, че купища наши политици и повече от половината ни сънародници плащат апартаменти по данъчна оценка. Законът трябва да бъде сменен. Държавата трябва да изисква записване на сумата, но да събира данъци само на данъчна оценка. Виждаме и огромно количество хора, които не могат да докажат парите, с които са платили и защо са ги получили. Ако те са били дълго време политици, става ясно, че са крали“, каза той.

Андрей Райчев каза още, че ако ГЕРБ оцелеят на тази атака, това ще значи много. Факт е, че сагата с апартаментите на управляващите продължава да се разширява, каза още той.

Райчев не изключи теорията, че зад Апартамейтгейт стои лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който да цели да изчисти партията си, но добави, че не е неин привърженик.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Raychev-ne-izklyuchi-teoriyata--che-zad-Apartamentgeyt-stoi-Borisov--koyto-iska-da-izchisti-partiyata-si/179869/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!