Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Любо Кольовски: Каквото и да направи Бойко, той ще си остане един елементарен селски бабаит

Винаги, откакто Бойко Борисов се появи в публични, обществени роли, а по-късно и на политическия хоризонт, съм се чудил на какво точно ми прилича тая комична фигура. Докато беше в ролята на сравнително строен охранител на Тато, а по-късно и на Саксобургогготски винаги, когато попадаше в кадрите на тв репортажите, ми извикваше представите за костюмиран и обзаведен с вратовръзка селски тарикат, който се чувства адски неудобно и неловко в облеклото и обкръжението си, но това въпреки всичко му харесва и го изкушаваше на всяка цена да остане в тая или оная сцена и в компанията на големците, на които носи куфарите и които уж охранява.

После, като стана главен секретар на МВР и кмет на София, Бойко натежа, възрастта му придаде някакъв привиден авторитет и солидност и той започна безобразно да подражава нескопосаните и тромави движения и приказки на Тато. Беше забавен в старанието си. Беше направо натегач и безогледен зубрач. Но като набра скорост и стана премиер, надмина и себе си в първите си роли. Надмина и учителите си.

Минаха години. Бойко изкара първи мандат. Изкара и втори премиерски мандат. А в третия си мандат откровено заприлича на пенсиониран диджей от селската дискотека, който не знае какво да прави с ръцете си и походката му е задължително като в паници. Пристъпва от крак на крак, а погледът му си остава с израза и излъчването „Ела навън да се разберем, бе!“.

Каквото и да направи Бойко, той ще си остане един елементарен селски бабаит и няма никакво значение колко чужди думи ще научи и в какви вътрешнополитически и международни роли ще се набута. Но определено Тато ми беше по-поносим и донякъде симпатичен.

Любо Кольовски

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%B9-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%81/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!