Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турската армия е готова „внезапно през нощта“ да влезе в Сирия

Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция е напълно готова да извърши нова военна операция в Сирия и ще обсъди този въпрос с президента на Руската федерация Владимир Путин, предаде ТАСС, цитирана от fakti.bg.

Ердоган говори, преди да отпътува за Москва, където днес ще бъде на посещение. "При нас всичко е готово за операцията. Подготвили сме всичко, което е необходимо, по границата със Сирия. В хода на двустранната среща с Путин ние ще обсъдим това", заяви той.

Турският президент посочи, че такава операция "може да започне внезапно през нощта" и войските да "отидат там, където е необходимо". Внезапно преминаване на границата, по думите на президента, е един от сценариите, обсъждани от военното командване.

Турция вече извърши две военни операции в Сирия - "Ефратски щит" и "Маслинова клонка". Анкара е разположила впечатляващ военен контингент на границата и от дълго време се заканва да разгроми сирийски кюрдски формирования, смятани от нея за терористични, на изток от река Ефрат в Сирия.

Източник/ци: https://petel.bg/Turskata-armiya-e-gotova----vnezapno-prez-noshhta----da-vleze-v-Siriya__310402

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!