Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прецеденти! КПКОНПИ е без представител на КСНС, не се стигна и до общо становище

.
Бойко Борисов присъсва на КСНСИзточник: БГНЕС

Два прецедента съпътстваха Консултативен съвет за национална сигурност при президента! Първо-нито един представител на Антикорупционния орган не присъства на Съвета. И второ- той приключи без общо становище.

Миналата седмица държавният глава свали доверието си от шефа на ведомството Пламен Георгиев заради скандала с двата му апартамента. Очакваше се на срещата да се яви неговият заместник Антон Славчев. Предполага се, че  последните медийни разкрития и за неговия имот, са осуетили появата му в президентството.

Снимка: Антон Славчев

.

Фрог научи, че от КПКОНПИ само са изпратили доклад за Консултативния съвет. На него присъстват премиерът Бойко Борисов, шефовете на ДАР, ДАНС и МВР, главният прокурор, както и лидерите на партии и парламентарни формации. Група протестиращи пред входа на "Дондуков" 2  посрещаха  височайшите лица с освирквания и дюдюкания. Тя се педвожда от бившия служител от ДАНС Росен Миленов.

Росен Миленов с мегафона, снимка БГНЕС

.

Малко по-късно стана ясен и  друг прецедент. А той е, че няма общо становище  след КСНС, както се изисква по закон.  Предложенията на Румен Радев за мерки за бора с корупцията били представени на участниците, но те ги отхвърлили.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/pretsedent-kpkonpi-bez-predstavitel-ksns-borba-koruptsiiata.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!