Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова: Цветанов няма чувство за вина, това е арогантност. Всеки ден говори, че ще му се извиняват

На КСНС управляващите се държаха арогантно, с неразбиране, че корупцията е обрасла навсякъде

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в предаването на БНТ "Още от деня" провелото се днес заседание на КСНС за корупцията по върховете на властта.

"Статуквото се бранеше с всички сили - да няма промяна. На заседанието при президента управляващите се държаха "арогантно, с неразбиране, че корупцията е обрасла навсякъде". Очертаха се две линии на поведение. Управляващите твърдяха, че няма нужда от промени в законите, че държавата работи, че институциите са си на място, че са взети политически оставки и с това проблемът, конкретно за апартаментите е решен. И другата линия - предложението от президента за конкретна декларация и моите три предложения. Оставките не решават проблема, а управляващите демонстрират чувство за безнаказаност", заяви Нинова.

"Нашите предложения съответстват на мисленето на хората. Корупцията е обхванала всички нива на управлението. Цветанов няма чувство за вина, това е арогантност. Той всеки ден говори, че след проверките всички ще му се извиняват, казва, че ще започне и дела. Не се страхувам, че камъните летят и към нас", отговори тя на въпрос дали се притеснява, ако нейни ръководители се окажат купувачи на евтини апартаменти.

 Нинова бе категорична, че законите и правилата трябва да са еднакви за всички. "Трябва да започне наистина борбата с корупцията." От БСП предлагат да се промени законът така, че да могат да се контролират актовете на главния прокурор. Освен това искат нов антикорупционен закон и орган, който да се бори с корупцията. „Има толкова смели хора България, които могат да се борят“. Искаме да има взаимен контрол и възпиране на властите, каза Нинова. 

На въпрос защо водач на евролистата на БСП е лице, което е със свален имунитет и се разследва за пране на пари, Нинова отговори: „Това е политически процес. За цялата афера на КТБ излиза Елена Йончева, която не е политик, а журналист, който извади поредица от злоупотреби“.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Ninova--Tsvetanov-nyama-chuvstvo-za-vina--tova-e-arogantnost--Vseki-den-govori--che-shte-mu-se-izvinyavat-/179682/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!