Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Българинът не иска борба с корупцията, а само се възмущава, че не е там...

Очаквам руснаците да блокират сделката за F-16 с помощта на "Воля", Сидеров и Първанов

Татяна Дончева

Татяна Дончева

Борисов говори за това как в ГЕРБ имат "стандарти", а до него стои Цветанов. Така лидерката на Движение 21 Татяна Дончева коментира последното развитие по скандала с апартаментите в студиото на TV+ по повод изказването на премиера вчера, който призова всички намесени в скандала да излязат в отпуска или да подадат оставка.

Според Дончева той е трябвало да отстрани Цветанов от всички постове, и най-вече от най-влиятелния - зам.-председател на партията.

Тя отбеляза, че да се иска оставка на шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов и председателят на ВКС Лозан Панов в комплект с шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е нелогично.

"За Борислав Сарафов не се знае нищо. Трябва да се изясни и да се каже на обществото. По отношение на Лозан Панов трябва да кажете защо искате оставката. Лозан Панов не е бил женен за въпросната жена, която е придобила имота от Мирянови. Не можете да искате да подаде оставка за това. Ако се докаже, че те са живели заедно в общо домакинство, тогава евентуално може да се повдигне въпросът"

Според нея, "те гледат да си разчистят сметките с Лозан, и считат, че сегашния случай им приляга."

Що се отнася до казуса с шефа на КОМПИ Пламен Георгиев, според Дончева този човек се държи "нахално, нагло".

Аз смятам, че българинът не желае борба с корупцията, не желае върховенство на закона. Той се възмущава, че той не е там", заяви Дончева.

Дончева коментира и че управляващите нямат юристи за парламента.

"Да се надяваме, че парламентът няма да бъде много дълъг като живот. Трябва да се натиска, ситуацията има развитие, смятам, че това развитие ще попречи на Бойко да преговаря за Ф16, руснаците ще накарат Воля да излязат от парламента, ако преговорите напреднат, Волен Сидеров и Георги Първанов ще вдигат вой до бога", обобщи ситуацията бившата депутатка, която е вряла и кипяла в политиката.

Според нея трябвало да се "оказва натиск".

Призовавам вашите зрители - да не казват "нищо не зависи от мен". Зависи. Можете да гласувате. Сегашните избори няма да са просто избори за европейски чиновници, те са един тест за властта. Сега е време да погледнете извънсистемните партии, обърна се от екрана лидерът на "Движение 21", който също ще се явява на изборите, с млади хора в листата, но с никакви шансове за вкарване на депутат в Европейския парламент. Въпреки това лидерът на партията е оптимист.

Смятаме, че ще се представим прилично, каза в заключение Татяна Дончева.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/tatyana-doncheva-1-8

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!