Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жената на Лозан Панов: Сотир Цацаров е доказан симулант, 120 пъти е измамил фиска

Семейството на председателя на Върховния съд ще заведе дело срещу България в Страстбург

Да, апартаментът от "Артекс" е закупен от нас за 465 евро на квадрадатен метър. Много е важно да отбележим, че годината на сключване на сделката е 2013 -та, 10 април.  Това заяви съпругата на  председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов в "120 минути" на Би Ти Ви".

Елисавета Панова разказа интересни неща в първото си тв интервю...  

Ако зрителите си направят труда и погледнат в търсачката на Гугъл, за периода, в който сме сключили сделката, има достатъчно анализи за състоянието на пазара през този период. В края на 2012 г., началото на 2013 г. е пикът на имотната криза. КТБ все още не е фалирала, банковият сектор се ползва с много добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият е , че аз закупих право на строеж, за разлика от всички, с които съм в една групичка. Сградата е все още една картинка. Това означава, че аз поемам риск. Този риск се поема от купувача. Трето, никой не е готов да даде 50 процента предварително. Аз поемам риск. Това са факторите, които ме доведоха до тази цена, обясни тя.

По нейните думите  цената на сделката е реална, тя и дружеството, което ръководи и е реален купувач на имота, не са спестили нито данъци, нито ДДС, тъй като това е невъзможно, според закона, и отново нелогично, според същия закон. Панова заяви и че към договора за покупка няма никакви допълнително подписани анекси, които да допълват по някакъв начин цената на имота. 

Хубав въпрос ми задавате за собствениците на фирмата г-н Мирянов и г-жа Мирянова. Периодът, в който водихме преговори беше изключително труден за мен в личен план. Емпатията, която Весела Мирянова прояви в тези моменти беше основното , което ме накара да помоля бъдещия ми съпруг да ги поканим да станат наши кумове.  Бъдещият ми мъж Лозан Панов наистина не познаваше кумовете. Уговорката беше, че ще се срещнем с тях и той ще прецени дали е ОК или не.

Не се срамувам от познанството си със семейство Мирянови, построили за едни от най-качествените жилищни сгради в София през последните 25 години.Срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, г-н Иванов. Дълбоко се срамувам от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище вече поглъща и почтените хора, драматично обясни тя. 

Имотът във Варна е индивидуална собственост на Лозан Панов. Ситуацията е наистина особена. Контролните органи са напълно делегетимирани от собствените си представители...

От медиите разбрах, че г-н Цацаров, главен прокурор на република България, е наредил да се извърши проверка на дружеството, което управлявам. Г-н Цацаров е доказан в съдебна зала симулант. Семейство Цацарови сключва сделка за покупка на овощна градина и изповядва сделката на цена 1000 лева. След време възниква проблем с продавача, сделката влиза в съдебна зала. Семейство Цацарови показва документ, който разкрива симулативната сделка. Там стои цена от 60 000 евро. Това означава, че 120 пъти си измамил фиска, продължи тя. 

 Семейството на председателя на Върховния съд ще заведе дело срещу България в Страстбург, стана ясно от думите й.

"Именно заради тази особена ситуация, в която имаме контролни органи, които са делегетимирани", обясни Панова, като уточни, че наказват съпруга й, защото не е подал една декларация два пъти. 

Поводът за жалбата ще е потвърдената от Административния съд в София глоба, наложена над шефа на ВКС за това, че е нарушил действащия към 2017 г. Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Твърди се, че Лозан Панов не е подал декларация пред Сметната палата.

Елисавета Панова се съгласи с думите на водещия, че решението председателят на ВКС да съди  държава и институциите, които представлява в Страсбург е абсурдно, но според нея "то напълно отговоря на ситуацията "завладяна държава". По думите на Панова всички ние, българите, трябва да си дадем сметка за това.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/zhenata-na-lozan-panov-sotir-tsatsarov-e-dokazan-finansov-simulant

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!