Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пик: Борисов в спешен щаб с Каракачанов и Младен Маринов за мигрантската криза в Гърция

pik.bg

Пълна блокада и сто процента физически контрол на границата с Гърция са обсъдили премиерът Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и вътрешния министър Младен Маринов.

Това ще бъде една от мерките за предотвратяване на евентуална мигрантска вълна от южната ни съседка, съобщиха пред ПИК правителствени източници.

В блокадата ще участват както сили на жандармерията и полицията, така и части от българската армия. По-рано вътрешният министър съобщи, че се намира в постоянен контакт с премиера Борисов и вицепремиера Каракачанов, като информира и следи за развитието на ситуацията с кризата в Гърция.

Той допусна хипотезата военни да слязат до границата за затягане на охраната. В зависимост от развитието на кризисната ситуация в съседната страна, е възможно Борисов да свика и правителствения съвет за сигурност още през първите дни на идната седмица, а всички спецслужби са на крак, съобщиха правителствените източници  за Пик.

Източник/ци: https://petel.bg/Pik--Borisov-v-speshen-shhab-s-Karakachanov-i-Mladen-Marinov-za-migrantskata-kriza-v-Gartsiya-__310223

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!