Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пак смаяхме света! Шефът на ВКС Лозан Панов съди България в Страсбург, заради липсата на правосъдие!

660_40b85749d41aa77d6e28b1b6806dd4a3

Пак смаяхме света! Съпругата на шефа на ВКС  на Лозан Панов обяви, че той  смята да съди държавата в Страсбург. Дамата демонстрира пълно незачитане на институциите, охули главния прокурор и министър-председателя. На въпрос на водещия, защо тогава Панов е част от съдебната система, в която очевидно не вярва, Елисавета Панова отговори, че съпругът й ще се бори докрай.

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Елисавета, за първи път се появи в ефира на "120 минути" от началото на скандала с имотите и нападна съдебните власти в страната.

На въпрос дали вярва в правосъдието в България тя отсече: "Лозан Панов беше осъден, че два пъти, че не е декларирал едно и също нещо. За мен това обвинение е извращение в правото". И обяви, че съпругът й е давел дело срещу България в Страсбург.

Елисавета не пожела да отговори точно какъв е искът й към България в Страсбург: "Той няма значение, важното е да живеем честно. Мисля, че е крайно време да получим признание от легитимен орган, че живеем в завладяна страна", заяви тя.

Светослав Иванов запита за очевидния куриоз: "Как така семейството на председателя на Върховния съд завежда иск в Страсбург срещу липса на правосъдие в собствената му страна?"

"Просто трябва да признаем, че живеем в завладяна държава", скочи срещу страната си Елисавета.

На въпрос защо тогава Лозан Панов не се оттегли от съдебната система, като не вярва в нея, съпругата му заяви, че той бил длъжен да се бори докрай.

Тя обясни, че през 2012 година си е купила апартамент за 465 евро квадратният метър в най-скъпия район - Изток. 

Елисавет Панова отправи тежки обвинения и към главния прокурор Сотир Цацаров.

Ако зрителите си направят труда и погледнат в търсачката на Гугъл, за периода, в който сме сключили сделката, има достатъчно анализи за състоянието на пазара през този период. В края на 2012 г., началото на 2013 г. е пикът на имотната криза.

КТБ все още не е фалирала, банковият сектор се ползва с много добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият е , че аз закупих право на строеж, за разлика от всички, с които съм в една групичка.

Сградата е все още една картинка. Това означава, че аз поемам риск. Този риск се поема от купувача. Трето, никой не е готов да даде 50 процента предварително. Аз поемам риск. Това са факторите, които ме доведоха до тази цена, обясни тя.

По нейните думите  цената на сделката е реална, тя и дружеството, което ръководи и е реален купувач на имота, не са спестили нито данъци, нито ДДС, тъй като това е невъзможно, според закона, и отново нелогично, според същия закон.

Панова заяви и че към договора за покупка няма никакви допълнително подписани анекси, които да допълват по някакъв начин цената на имота. 

Хубав въпрос ми задавате за собствениците на фирмата г-н Мирянов и г-жа Мирянова.

Периодът, в който водихме преговори беше изключително труден за мен в личен план. Емпатията, която Весела Мирянова прояви в тези моменти беше основното , което ме накара да помоля бъдещия ми съпруг да ги поканим да станат наши кумове. 

Бъдещият ми мъж Лозан Панов наистина не познаваше кумовете. Уговорката беше, че ще се срещнем с тях и той ще прецени дали е ОК или не.

Не се срамувам от познанството си със семейство Мирянови, построили за едни от най-качествените жилищни сгради в София през последните 25 години.Срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, г-н Иванов. Дълбоко се срамувам от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище вече поглъща и почтените хора, драматично обясни тя. 

Имотът във Варна е индивидуална собственост на Лозан Панов. Ситуацията е наистина особена. Контролните органи са напълно делегетимирани от собствените си представители...

От медиите разбрах, че г-н Цацаров, главен прокурор на република България, е наредил да се извърши проверка на дружеството, което управлявам. Г-н Цацаров е доказан в съдебна зала симулант. Семейство Цацарови сключва сделка за покупка на овощна градина и изповядва сделката на цена 1000 лева. След време възниква проблем с продавача, сделката влиза в съдебна зала. Семейство Цацарови показва документ, който разкрива симулативната сделка. Там стои цена от 60 000 евро. Това означава, че 120 пъти си измамил фиска, продължи тя. 

 Семейството на председателя на Върховния съд ще заведе дело срещу България в Страстбург, стана ясно от думите й.

"Именно заради тази особена ситуация, в която имаме контролни органи, които са делегетимирани", обясни Панова, като уточни, че наказват съпруга й, защото не е подал една декларация два пъти.  

Поводът за жалбата ще е потвърдената от Административния съд в София глоба, наложена над шефа на ВКС за това, че е нарушил действащия към 2017 г. Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Твърди се, че Лозан Панов не е подал декларация пред Сметната палата. 

Елисавета Панова се съгласи с думите на водещия, че решението председателят на ВКС да съди  държава и институциите, които представлява в Страсбург е абсурдно, но според нея "то напълно отговоря на ситуацията "завладяна държава". По думите на Панова всички ние, българите, трябва да си дадем сметка за това.

"След избухването на скандалите не съм се чувала с Мирянови. Не съм се виждала с тях от декември 2017 г. С Весела се чуваме. Ние живеем като отшелници. Това, което прави Лозан Панов, е пред погледите на цяла България", каза още съпругата му.  Копирано от standartnews.com 

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Pak-smayahme-sveta--Shefat-na-VKS-Lozan-Panov-sadi-Balgariya-v-Strasburg--obyavi-saprugata-mu/179600/2/0

http://onovini.eu/2019/04/%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%8F%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%88%D0%B5%D1%84%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BA%D1%81-%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!