Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Данаил Кирилов: Гордея се със законите, които съм внесъл, няма лобизъм!

Гордея се със законите, които съм внесъл, категорично няма лобизъм в тях! 

Това заяви в сутрешния блок на bTV новият правосъден министър Данаил Кирилов, до скоро председател на правната комисия в парламента  

"Все още като чуя това обръщение "правосъден министър" към мен и се шокирам. Истината е, че приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът създава и вътрешно напрежение. Все пак съм имал възможност да покажа административен опит, поради което смятам, че това не е ново предизвикателство, но въпреки това си е сериозно", сподели Кирилов.. 

,,Смятам, че при всички положения съм имал право на избор дали да приема длъжността. С оглед на ситуацията имаше процедура по номинации, имаше и други варианти, като например да се подходи с вътрешно заместване, т.е. сегашният зам.-министър на правосъдието да стане министър. Посочиха мен, така че аз приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Длъжен съм да дам всичко от себе си'',  обясни за назначението си новият правосъден министър. 

Кирилов отрече твърденията на депутата от БСП Крум Зарков, че името му е замесено във всеки скандал със законотворчеството в парламента. "Не е имало лобистко законодателство. Няма закон, който е бил атакуван по отношение на който да е показано, е аргументите не са прави", поясни той. 

,,Не следва да има никакво съмнение спрямо моята връзка с премиера и с партията. Приел съм каузата и съм приел да бъда един от бойците и експертите на ГЕРБ. Истината е, че когато през 2005 година при частичните избори Борисов бе избран за кмет на столицата, всичко в общината се промени, настъпи прозрачност. В общи линии тогава прозрях истината за ГЕРБ. По това време имах известни сблъсъци с БСП и те имаха проблеми с моята позиция, тъй като тя не беше удобна за групата по един или друг начин. Постоянно бях изолиран от тях. Сложни са отношенията ми с БСП. Познавам ги много добре отвътре и това е основание за притеснение, но  винаги съм бил политически коректен в политическата борба и винаги съм се борил за качеството на законодателство. Винаги съм отстоявал принципите си'', коментира още Данаил Кирилов. 

,,В скандала с апартаментите няма законов проблем, но има морален такъв. Моралният е с оглед на ситуацията. Ако беше съобщено преди за тези имоти, щеше да се премахне възможността от тези спекулации. Но това е просто скандал, а не правни факти'', завърши правосъдният министър. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Danail-Kirilov--Gordeya-se-sas-zakonite--koito-sam-vnesal--nyama-lobizam-/179498/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!