Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ренета Инджова: Bажно е българският народ да се обедини около това да защитава интересите си от по нататъшно грабителство

-Г-жо Инджова, какво е вашето светоусещане за всичко което се случва в държавата ни – далавери, корупция, скандали с имоти, хаос?

-Това е катастрофа. Не е пред катастрофа, не е в риск или опасност –  България е в  самата катастрофа. Българското население вече толкова години е жертва на ограбване и геноцид, че националната катастрофа е един логически  край на всичко. Но за тези неща, когато се говори, властите вземат предпазни мерки. Страната има нужда от справедливост и възмездие, от  баланса между богати и бедни. Има нужда от възстановяване на онези необходими пропорции, които трябва да носи обществото в нужда, за да не умре. В този смисъл има силна необходимост от онова, което е в обръщението на Национален български университет – Трета възраст към управляващите. То е  каквито са исканията  на бедните в момента  на най-напредничавите страни в Европа. Когато го четете, можете да кажете, че това са искания на „жълтите жилетки”.  Това означава, че въпреки голямото ограбване и опустошаване на нацията, на което сме свидетели, в нея  все още има част, която трезво, разумно и справедливо искат възстановяване на  правдата.

-Виждате ли шанс за справедливост, за промяна?

-Преди всичко е необходимо съотношението капитал и труд да се промени в полза на работещите, оттам и на онези, които са в пенсионна възраст. Не може между минималната и максималната пенсия да има  такава голяма разлика. Недопустимо е между минималната и  високата в небесата максимална заплата, или печалби и то скрити и необявени, да има такава разлика. Не може между честен труд и труд, който се реализира в печалби от наркотици, проституция, оръжие да има справедливост. Едното от двете не трябва да го има, и това е бандитския капитал  и неговите генератори – в случая държавата – на парите, на богатството… Необходимо е да събирате сто години една пенсия, за да си купите един от тези апартаменти, които виждаме по снимките, това е недопустимо. Не може най-ниската и най-високата пенсия да имат разлика от шест пъти. Не може пенсионният фонд  да е в състоянието, в което се намира в момента – с унищожена база данни от 50 години насам иограбен ресурс, с непрекъснато попълване на  годишни дупки по неясно какви механизми. Там, където трябваше да бъдат открити десетина хиляди престъпници, които са измамили системата, всъщност разбиха докрай цялата система на НОИ. Същото е и състоянието на ТЕЛК – че вместо да отнемат телковете, би трябвало цялата нация да мине на ТЕЛК – защото е най-болна, най-инвалидна, най-гладна и  оскотена. Онези, които са се пенсионирали неправилно и с измама, вместо да бъдат разследвани и почистени от системата, всъщност поставиха цялата система в неясно какъв статус.

В момент, в който трябваше  да се приемат поправки, хоп – дошъл премиерът в парламента и наредил „никой да не е ощетен” . Какво значи никой да не е ощетен? И богатите ли не трябва да бъдат ощетени? Или ще се вдигнат пенсиите до нивото, в което в обръщението пенсионерите ги искат – на 260 евро минимална, с всички стъпки, които по-нататък трябва да се спазят. Или  ще трябва да се оберат краищата на най-ниските и на най-високите пенсии, и богатите да  престанат и да мечтаят за падане на тавани. Не е ли достатъчно  престъпно, че тези хора реализират безкрайно големи доходи в трудоспособната си възраст и ги укриват, и не плащат данъци, та искат и пенсии без ограничения да имат накрая. Всъщност,  нужно е цялата тази верига на несправедливо разпределение между бандити и трудещи се да бъде нарушена още на етапа на производство  и труд, а не да чакаме, когато се стигне до пенсия.

-В резултат на всичко това ли е объркана и ценностната ни система, ученици бият учители, мъже убиват семействата си и се самоубиват, липсва ни уважение…

– След като заличихме всякакви ценности под рубриката „европейски ценности”… А там има  единствено трансхуманизъм, там има джендърство, там няма семейство, там няма общност и грижа за другите. „Семейства” имат  само представителите на централната бюрокрация, които може да си изберат и „снахи” от колониите и периферията, за да ги направят после депутати и комисари. /внимавайте да не сбъркате рода!/  Този вид семейства навремето  изпълняваха политическите бракове, следствие войни и териториални влияния. Днес тези бракове  проектират планово и афишират гордо.  Наричам  този слой креватокрация,  още повече  че и на гръцки креват си е креват.Тези са ценностите на разширената и увеличена Европа, която разпространи коварствата на неолиберализма  и в страни, които още не бяха заразени с него. Ние пострадахме най-много, поради липса на съпротивителни сили. И нищо, че няма приета Истанбулска конвенция, на практика всичките й постулати са в изпълнение.

-Сякаш умишлено ни унищожават в духовен план?

-Материалното ограбване не може да не е придружено с духовно, защото за да се съгласят масите да живеят в робство, е нужно да не изповядват никакви ценности. Най-вече да нямат вяра в семейството – да го заменят с родител – едно, с родител – две. Да нямат вяра в Бог, за да може да безчинстват и да извършват всякакви нравствени престъпления. Да нямат солидарност един към друг, за да може всеки да унищожава общността си, а не да способства за едно общо и колективно спасение. В този смисъл, духовното унищожение предстои така както онова, което имаме в материалния живот. Лошото е, че сред българското население вече тези неща нито се осъзнават, нито се проповядват. Напротив, целта е за тях да не се говори изобщо, за да може неусетно да умират.

-Какво очаквате от предстоящите избори?

-Сега важно е българският народ да се обедини около това да защитава интересите си от по нататъшно грабителство. А ни карат да  ни е грижа кои ще влязат в Европейския парламент. Всъщност продължава един  механизъм, който чрез фалшификации и измами се произвеждат резултати от всичките ни избори. Ние бихме  произвели не 17, а 170 евродепутата, защото те са средство Европа с помощта на нашите управници да изсмуква националните ни ресурси. Така че тези парламентаристи вършат прекрасна работа на Европейската бюрокрация. Като се има предвид, че състоянието на политическото представителство в Европа е от гледна точка на неолиберали, неоконсерватори и такива, които ще осъществяват връзката между тях, това означава, че ще има един парламент, който няма да може да решава никакви проблеми – нещо като брекзит, който не може да каже вътре ли е Великобритания или вън. Същото ще бъде по отношение на Вишеградската четворка и на всички онези, които не са съгласни със състоянието на нещата в момента. Така че, намираме се в критичен момент, в който българските евродепутати, не знам дори дали осъзнават, но така или иначе ще присъстват там, за да осъществяват политиката на родствениците си, тези за които  са се женили  – евродепутатки или депутати. Това са неща, които навремето  бяха нашенски и осъдителни, а сега станаха европейски модел за подражание.

-Какви изпитания предстоят на Бойко Борисов, докога тези, които управлява ще му позволяват всичко?

-Той е удобното средство за осъществяване на господство отвън и грабителство отвътре. Ще продължава толкова дълго, колкото българският народ реши, че във вид на рая може да  изтърпи гнета му. Всъщност народът си въобразява, че  го очаква”рай като този на Бойко”,  а всъщност  живее като рая. Това ще продължи докато българският народ  пребивава в заблуда, а това няма да е  още дълго, защото ще свърши преди да му свършат илюзиите.

-Политиците дават обещания, но никой не казва какво да направим, за да подобрим живота си?

-Нищо не обещават, освен че обещават да изберат себе си във властите. Обещават ни, че ще продължат в този режим – да ограбват . Нашият народ трябва да се научи да различава знаците, които власттта му дава. Замисълът е друг. Онова, за което използват европейските фондове не е дневният ред на обществата. И това не важи само за българското, а за всички общества днес.

-Интелигенцията ни къде е, не трябва ли от нея да тръгне подемът?

-Ние нямаме интелигенция, защото по правило тя е която изразява въжделенията на един народ. Въжделенията на народа в момента приличат на националния им идол – да може да краде колкото него. Скоро бях на една опашка, на която гражданин признаваше, че се краде, но пропагандираше, че не бива толкова много да се краде, а да оставало нещо и за другите. Щом българският  народ изповядва тези ценности, това значи, че той отдавна не притежава интелигенция и ако я е имал, тя се е споминала преди него.

-Вярваща ли сте?

-Разбира се и дълбоко вярвам, че първопричината за всичките ни беди е липсата на вяра в Бог, която ни прави да смятаме, че престъпленията ни ще бъдат безнаказани. Когато нямаме страх от Бога, се случва това, което виждаме.

-Как не се оставихте на течението на живота, винаги ли сте живяла по своите правила?

-Правилата ми са стари, колкото е правдата за която се отнасят. Най-важното от всичките е, че не крада, не се отнасям към ближния като към враг, който трябва да бъде ограбен. Милея за общото благо и искам справедливо разпределение на благата, справедливо възмездие за нарушилите правилата. За най-необходимо качество смятам достойнството. Убедена съм, че благото на обществото е по-значимо от личното благополучие.

-Какви изпитания ви поднесе животът?

-През всички възможни изпитания съм минала и най-вече в политически смисъл, с мен се отнасят така, че да не се роди втори път такъв. Аз съм за назидание, за да може всички да седят послушни, но както виждате – послушанието пред неправдата не ми е принцип.

-Какво се случи с пенсията ви?

-Нямам пенсия… Затова още повече бих искала да подкрепя тези, които представляват половината  от населението, живеещо на границата на оцеляването.

-Вярвате ли, че ще има възмездие?

-Ще дойде момент, в който богатите няма да има над кого да реализират властта си. Но може би това е и най-доброто им бъдеще – да останат сами на тази земя. Ако си мислят, че ще дойдат други да я населят и те ще ги яхнат, жестоко се лъжат. Тази земя остава като един запуснат санджак по всичко – и по развитост и лагоустройство, демография и управление на урбанизация.Така че богатите ще си останат сами на тази обетована за престъпността земя. Това ще е възмездието им – сами да управляват духовната си нищета и страстите си. Може пък скоро да ги видим като брокери продавачи на палатите си!!??

-Имате две внучета Ренета и Мартин те ли са най-голямата ви радост, какво мечтаете за тях?

-Мечтая да живеят в по-справедлив свят от нашия. Не е голяма утеха да са далеч от тук, но тук българите заслужиха това децата им да  избягат. Имам и призив към българите, да не чакат децата им да си дойдат, а да се борят за живота си сега и за бъдещето си. Колкото  и да са обезкървени и да нямат енергия, колкото и да е късно.

Интервю на Драгомира ИВАНОВА

В. „Златна възраст”

Резултат с изображение за РЕНЕТА ИНДЖОВА

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%B0-b%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%80/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!