Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за правосъден министър

Бойко Борисов предложи Дананил Кирилов за правосъден министър. 

За правосъден министър ще предложа Дани Кирилов – дали утре или в кой ден, това ще бъде направено. 

Първата задача, която му поставям, е, че общинските съветници трябва да бъдат включени в антикорупционния закон. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов на специална пресконференция. 

По думите му в партията имало стандарт и когато има скандали, дали е депутат, председател на група или министър, трябва да подаде оставка. Затова Борисов призова аршинът да бъде еднакъв за всички по темата с всички замесени в скандалите като шефа на КОНПИ Пламен Георгиев. Или оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките, настоя премиерът. 

Самият Данаил Кирилов изрази задоволство от предложения пост и го определи като сериозно предизвикателство

Благодаря за номинацията, каза в отговор Кирилов. Приемам го като голямо доверие и много сериозна задача с оглед необходимостта до няколко месеца успешно да се довърши работата по механизма за сътрудничество и проверки. Именно това е основният приоритет на правосъдното министерство. С общи усилия ще се борим за положителен резултат, допълни Кирилов. 

Той отказа да коментира въпроси, свързани със скандали и правни казуси, защото това би станало само от правна страна, а не от социологическа гледна точка. 

Ако се твърди, че е извършено престъпление по казуса със "Златен век" компетентният орган, който трябва да разследва, е прокуратурата, а обществото е чувствително по тези въпроси, изтъкна Кирилов. Нека се придържаме към обективното, към фактите и точния анализ, призова той.

С общи усилия ще се борим да постигнем положителен резултат, надявам се да стигнем до положителен резултат, заяви той. 

И отказа да коментира скандалите по "Апартаментгейт", но добави, че още не е приел тази работа. Припомняме, че постът на правосъден министър беше овакантен от Цецка Цачева, която лъсна в скандала "Апартаментгейт".

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Izvanredno--Boyko-Borisov-predlozhi-Dananil-Kirilov-za-pravosaden-ministar/179294/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!