Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Харалан Александров: СДС е като жаба, изплувала върху хипопотам

СДС е като жаба, изплувала върху хипопотам - върху мощното тяло на водещата партия и нейното лидерство. Дойде отново звезден миг, в който Ал. Йорданов може да размаха пръстче. Много мило е, има нещо много радостно.

Така социалният антрополог Харалан Александров описа във "Всичко коз" по Канал 3 включването на кандидати на СДС в листата на ГЕРБ за предстоящите Европейски избори 2019. 

Политологът Христо Панчугов призна, че този политически завой не го е накарал да се почувства горд. "Не се почувствах горд като бивш седесар, защото много лесно бе направен завоят. Това не е съживяване (на СДС). Подозирам, че Сашо Йорданов няма да стане европейски депутат, но марката СДС трайно ще бъде прилепена към марката ГЕРБ", предположи той. 

Христо Панчугов и Харалан Александров се обединиха около констатацията, че БСП не е успяла да се възползва максимално от скандала с апартаментите на преференциални цени за хората от властта. 

"Най-големият дефицит на скандала е, че можеше да стане много виден изразител на недоволството на българските граждани", смята Христо Панчугов. 

"Проблемът на БСП и останалите извън парламента е, че не успя да предложи решение на скандала. И 35% от българските граждани трайно смятат, че никой не се бори с корупцията. Ако някой беше предложил механизъм за правене на политика, щяхме да видим по-сериозни щети", заяви той. 

"БСП е в далеч по-лошо положение от ГЕРБ с този вътрешен и то идеологически разлом. Да не корим твърде силно БСП, че очевидно не успява да отиграе добре ситуациите, които й се предлагат на тепсия", изтъкна Харалан Александров. 

"Що се отнася до разпознаваемост, чакаме да видим листата на БСП - ще е много забавно да видим къде ще е Сергей Станишев там. Това е основният въпрос: дали ще бъде мобилизирана семейната страст и станишевистите ще отидат отмъстително да подкрепят своя кумир, сложен на ниско място. 

Аз не съм експерт по организационната политическа култура на тази много странна организация", отчете Харалан Александров.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Haralan-Aleksandrov--SDS-e-kato-zhaba--izpluvala-varhu-hipopotam/179098/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!