Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БОЕЦ стяга протест "Има кой да Ви накаже"

В неделя от ефира на националната телевизия Цветан Цветанов заяви ''Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже.'' Изказването е на фона на разкритията на "Свободна Европа" и Антикорупционния фонд за "Апартаментгейт", както и информацията за доходите на зам.-председателя на ГЕРБ, съобщава "Факти.бг".

На 28 март журналистката Соня Колтуклиева показа в студиото на ФАКТИ документ, който обобщава проверката на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на имуществото на Цветан Цветанов от миналия скандал с апартаментите. Заключението е датирано от 17 април 2015 г. КПКОНПИ проверява периода 4 декември 2003 г. - 4 декември 2013 г. Началното салдо на Цветанов е 17 521, 06 лева, 10 години по-късно то се превръща в имущество и пари в общ размер на 646 860,85 лева. Комисията установява, че Цветанов има несъответствие в приходи и разходи в размер на 118 848,73 лева. От всичко това не следва нищо. Причината е, че депутатите са си направили така закона, че да бъдат разследвани само при несъответствие над 150 000 лева.

Гражданското сдружение БОЕЦ пък внесе сигнали до КПКОНПИ и прокуратурата.

"Този път има доказателство, че Цветанов, който предложи Пламен Георгиев за шеф на КПКОНПИ е контролирал комисията и нейният шеф. Всичко това с благословията и пред погледа на Бойко Борисов. Самият Борисов носи отговорност, защото той лансира Цветанов и той го запази и след последния мегаскандал. Може да се тълкува по същият начин, че Цветанов контролира и има влияние над Борисов", заявяват от БОЕЦ.

Според тях освен всичко дотук за 2012 г. и 2013 г. Цветан Цветанов е получил обезщетение за безработица в размер на 1490 лв. от НОИ.

"В четвъртък в 16,00 ч. излизаме пред Министерски съвет с едно послание – ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ! Гражданите срещу мафията, за да си върнем държавата!", съобщават от БОЕЦ.

Източник/ци: https://petel.bg/BOETS-styaga-protest-Ima-koy-da-Vi-nakazhe__309418

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!