Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов и Карадайъ отричат натиск от Турция, Захариева ги опровергава: Изказването на Чавушоглу е крайно неприемливо

112292_660_370

Няма натиск на Турция върху закона за вероизповеданията, гласуван от българския парламент. Това декларираха от ГЕРБ и ДПС в парламента.

„Категорично не и по никакъв повод не съм чувал позиция от страна на Турция по темата за закона за вероизповеданията“, заяви Цветан Цветанов след срещата си с Мустафа Карадайъ в парламента. Той припомни, че е рестриктивните текстове върху даренията отвън са отпаднали след среща с представители

„Нямам представа да има такава намеса. Нямам и информация. Но доколкото знам в неделя в Турция има избори“, намекна за предизборно говорене от страна на турския външен министър Чавушоглу лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

В същото време Обединените патриоти пък внесоха искане за изслушване на външния министър Екатерина Захариева в сряда по въпроса за изказването на турския дипломат номер едно, който обяви, че Турция е упражнила влияние върху нашия закон за вероизповеданията.

Лидерът на „Атака Волен Сидеров настоя да разбере дали външната ни министърка е поискала среща с турския посланик.

Изказването на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, че след тяхна намеса е променен законът за вероизповеданията у нас, е неприемливо. Това пък заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод напрежението, което създаде изказването на турския ѝ колега, предаде Нова телевизия.

Така на практика тя опроверга твърденията на Цветанов и Карадайъ, че нямало никаква намеса за решението.

Или е верен другият вариант – че Чавушоглу лъже!

Днес посланикът на Турция у нас ще се срещне с представител на Министерството на външните работи.

„Коментарът ми е, че това е крайно неприемливо изказване. Днес турският посланик е извикан в Министерство на външните работи следобед. Избори идват и си отиват и за съжаление, много често, спомняте си миналата година се наложи няколко пъти да реагирам, преди избори се използва език, който е крайно неприемлив за съседите”, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Канал 3, Епицентър

Източник/ци: http://onovini.eu/2019/03/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D1%8A-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BA-%D0%BE%D1%82/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!