Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румяна Коларова: Оставката на Цветанов е част от последователните морални актове от страна на ГЕРБ

коларова1387639437_9_800x

Оставката на Цветан Цветанов от Парламента е част от последователните морални актове на оттегляне от политиката от страна на ГЕРБ. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Румяна Коларова.

Тя обясни, че наблюдаваме серия от решения на политици, които при съмнения към тях или аргументирани обвинения се оттеглят от публичната политика, а след това изискват проверка, която да докаже, че не са в нарушение, а са действали принципно.

Голямото достойнство на колективното решение на ГЕРБ, част от което – и оставката на Цветанов, е че така проблемите не се „замитат под килима“, обърна внимание политологът.

„Цветанов реши да действа в синхрон с решенията за и на Цецка Цачева, и на двамата заместник-министри, които се оттеглиха от постовете си. Неговата оставка в никакъв случай не беше изненадваща и е в логиката на нормите, които се следват в ПП ГЕРБ. Това нито е първата, нито ще бъде последната оставка, която политик от ГЕРБ обявява, поставен в такава ситуация“, допълни доц. Румяна Коларова.

Според нея да се говори за щета на предстоящите евроизбори е твърде рано. Особеното на скандала „Апартаментгейт“ е избирателността – най-голяма ефективност има, когато е насочен не просто към втория в ГЕРБ, но по-важното – мотора на електоралния успех на партията, обясни политологът.

Първият голям проблем пред ГЕРБ ще е комуникацията на Цветанов с местния актив – трябва да се гарантира силната връзка между тях, а затова е важно да се проследи не само „разказът пред избирателите“, а и „вътрешнопартийният разказ“, уточни доц. Коларова.

Фокус, Епицентър

Източник/ци: http://onovini.eu/2019/03/%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!