Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Йорданов се устремява към Европарламента, ще е на 6-то място в листата ГЕРБ-СДС

Бившият председател на парламента от СДС Александър Йорданов влиза на 6-о място в общата евролистата с ГЕРБ.  

На последно място е главният секретар на СДС Илия Лазаров.  

На втората официална среща между ГЕРБ и СДС лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов подписаха споразумение за явяване с единна листа. 

В него е записано, че всички евродепутати, избрани от общата листа, няма да напускат групата на ЕНП за целия мандат, стана ясно от документа, прочетен от Цветан Цветанов.  

Днес също е хубав ден за българската демокрация, припомни Христов легендарната фраза на Александър Йорданов от 1992 г., когато той бе председател на народното събрание. Имаше 15 номинации, отказахме се 3-ма, включително аз и Владимир Кисьов, допълни лидерът на СДС.  

Преди шест месеца по време на конференция в Софийския университет  Александър Йорданов заяви: „Проблемът за Борисов и Русия е, че ние имаме в момента премиер, който е премиер-мимикрия. Той се нагажда, нали, към ситуацийката, към момента, говорене към момента - някой нещо казал, т’ва… Някой трябва да го посъветва, аз нямам контакти – да спре да се хвърля и да прегръща разни европейски лидери. Отстрани това е не само просто не по протокол, некултурно е просто. Не се прави така в нашия европейски свят. Така се правеше по времето на социализма - Тодор Живков се спуща, Брежнев се спуща – целуват се, целувка отляво, отдясно и след това в устата се целуваха. И това го има на картини дори. Сега ние дотам ли ще стигнем? ". 

Той даже се опита да го съветва. "Така че тука някой приятел негов да го успокои в това отношение. Това е една мярка, така да се каже, за справяне с хибридната война – по-рядко да се целуват”, каза Александър Йорданов и разсмя сериозно аудиторията, включително седящия до него Иван Костов по време на конференция в Софийския университет само преди шест месеца. 

Пълния текст на споразумението между ГЕРБ и СДС можете да прочетете ТУК - Sporazumenie_GERB_SDS_EP_2019

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Aleksandar-Yordanov-se-ustremyava-kam-Evroparlamenta--shte-e-na-6-to-myasto-v-listata-GERB-SDS/178721/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!