Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България загуби битката за пакета „Мобилност“

Със 156 на 154 гласа България и останалите страни членки загубиха битката за отлагането на пакета „Мобилност“. Това се случи на заседанието на Европейския парламент в Страсбург. 14 евродепутати се въздържаха, съобщава "24 часа".

В сряда правилата за превозвачите влизат за обсъждане в пленарната зала. 

Трима български евродепутати са пропуснали гласуването на седмичната програма, което приключи преди малко и в което ние и останалите противници на пакета "Мобилност" загубихме само с 2 гласа. Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР). Ако те бяха в залата, щяха да обърнат вота, който бе загубен със 156 на 154 гласа. Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП изнесе изключително убедителна реч в Страсбург, но 2 гласа не стигнаха, предава кореспондентът на "24 часа". 

Днес трябваше да се реши дали пакетът "Мобилност" ще бъде гласуван от сегашния състав на Европейския парламент или ще бъде отложен за следващия.

Миналата седмица се оказа, че въпреки че Транспортната комисия отхвърли мерките на Макрон, текстовете са внесени за обсъждане от председателя на либералите в ЕП Ги Верхофстад.

Българските представители в Европарламента от всички политически сили бяха единодушни, че законът трябва да остане за следващия мандат. Нашите евродепутати оспориха и начина, по който текстовете са внесени за пленарна зала, след като бяха отхвърлени от ресорната комисия.

Източник/ци: http://www.glasove.com/categories/novini/news/bylgariya-zagubi-bitkata-za-paketa-moblinost

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!