Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Справедливост, праводъдие и закони в България няма. Има само ГЕРБ!

Борисов Цветанов

Днес се замислих имаме ли изобщо държава:

– Председателят на най-голямата парламентарна група в Народното събрание придобива седми поред имот, а не е работил нищо друго освен политик; При придобиването излизат сериозни уличаващи факти за корупция, търговия с влияние, изнудване, лобизъм и данъчни нарушения; За морала да си купуваш седми апартамент в държава, в която хора умират от глад, няма да коментирам. Ако работеше и печелеше, нямаше да има проблем. Но той работи „представител на народа“ и като такъв НИ ДЪЛЖИ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ЛЕВ, КОЙТО Е ПРИДОБИЛ ИЛИ ХАРЧИ.

– Председателят на Правната комисия към Народното събрание, вместо незабавно да разследва случая, слага на стената си във Фейсбук голям плакат „Цветанов е невинен!“ и трие всеки коментар, който не го устройства. В предаване по телевизията казва, че не е компетентен да отговори дали има вина Цветанов. Само два часа по-късно, вече е вдигнал плакат, че е невинен. И въпреки безкрайно съмнителните знания на Барни Ръбъла на правото, очаквах поне някаква смислена юридическа защита на съпартиеца! Тцъ! Няма! Невинен е и толкоз! Гербав виновен няма! Предстои поправката да бъде внесена и приета в Конституцията и Наказателния кодекс:

За членовете на ГЕРБ законите в държавата не важат! Оправдателна присъда се издава срещу партийна книжка. И само да кажа, че дори по времето на социализма подобна наглост нямаше!

– Министърът на правосъдието също си купува луксозен апартамент в същата сграда и се прави на ударена, че не знаела кой й е съсед. Сделката е по същото време, когато се прокарва лобистката поправка в ЗУТ. Министърът на правосъдието, тоже и юрист, обяснява, че нямало проблем, че сделката е изповядана на по-ниска цена, тя щяла да си доплати. При което лъсва пълния вакуум на правните й знания!

– Депутатите, вместо да се възмутят, като Матросов се втурват да защитават обвинените другарчета и най-вече гуруто на партията-майка. Правните аргументи липсват. Изцяло емоционални от типа: Вие защо биете н….те? Нямало нищо лошо. Можело и да е лобистка поправката в ЗУТ, ама и други били намазали. Обвиняват целият свят, мръсната предизборна кампания, Путин, Радев, Нинова, Йончева и всеки друго, но отказват да видят това, което видя целия народ – ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Но те се защитават, защото ТОЗИ АПАРТАМЕНТ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ! И при по-сериозно разследване ще лъсне цялата истина за облагодетелстването и престъпният характер на управлението!

– Главният прокурор мълчи като п…ка! Да, съжалявам за думата, но е най-точното определение за подобно мекушаво и зависимо мълчание. На всички ни е ясно зависимостта му от управляващите и че вместо прокуратура, имаме бухалка срещу неудобните за властта. Но поне от кумова срама да беше казал няколко думи!

– Опозицията се държи, меко казано, странно. Вместо да подхванат скандала и да искат разследване, съд и затвор, те искат само оставка и махане на Цветанов от политиката. А апартамента? А парите за апартаментите? За воаяжите?! За лобистките закони? За изнудването? Мълчание! Омерта!

А Цветанов на инструктаж как да се измъкне. И най-смешното и жалкото е, че трябва да разчитаме на колонизаторите, за да ни отърват от своя любимец!

Жалка, нещастна държава! Държава на мафията! А ние мълчим….

СПРАВЕДЛИВОСТ, ПРАВОСЪДИЕ И ЗАКОНИ НЯМА! ИМА САМО ГЕРБ!

Елена Гунчева

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!