Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев: Радев като говори за апартаментите на властта, защо мълчи за ТЕЦ-а на Доган

Целта на държавния глава е да стане министър-председател, изпълнява опорните точки на Кремъл, казва предшественикът му

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев

Груба грешка на Румен Радев е да коментира тази тема с апартаментите на властта, по начина, по който той го направи. Но очевидно президентът Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки, коментира пред Bulgaria ON AIR.
 бившият президент Росен Плевнелиев. 

Радев като говори за апартаментите на властта, защо не каза нищо за ТЕЦ-а на Доган, или за дупката във Варна? Това е двоен стандарт. Прокуратурата трябва да провери и ТЕЦ-а и случая с дупката във Варна. Целта на Радев е да стане министър-председател. Той изпълнява опорните точки на Кремъл. Популистично и задкулисно беше избрана Елена Йончева за водач на евролистата. Истината е, че в последните години Станишев направи много приятно впечатление като лидер на ПЕС, подчерта още Плевнелиев.

Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне. Заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света, посочи бившият президент.

Според него целта на държавния глава е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президентът Радев не иска да играе президентската роля. Той се провали вече в трите си основни функции на държавен – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. Ясно е, че той цели нещо съвсем друго –  бори се за властта, иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", категоричен е Плевнелиев. Той предупреди, че когато Радев влезе в битката за премиер, тогава гражданите ще разберат че мандатът му са 5 изгубени години. Радев няма  нито един приоритет, няма ясна идеология, няма екип. Единственото, което прави, е да се държи популистки, акцентира Плевнелиев.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/plevneliev-radev-kato-govori-za-apartamentite-na-vlastta-zashto-malchi-za-tetsa-a-na-dogan

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!