Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свиленски: Заминаването на Цветанов за САЩ напомня за посещението на Местан в турското посолство

"Скандалът с апартаментите трябва да бъде разнищен докрай. Да стане ясно кой, кога и какво е купувал, на какви цени е заменял. Трябва да стане ясно и ощетена ли е държавата", каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред БНР. Той подчерта, че БСП няма никакво участие в скандала с апартаментите. "Информацията със сигурност не идва от България. Затова заминаването на Цветанов за САЩ много ми напомня на посещението на Лютви Местан в турското посолство, когато беше сменен", коментира социалистът.

Той добави, че нещата, които се случват в държавата вече не изненадват левицата, защото постоянно изникват нови скандали.

"Изненадани от скандала с апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов останаха обществото и участниците в процеса, защото и до днес не става ясно откъде идва информацията", посочи Свиленски. По думите му, скандалът е голям и то не заради това кой колко апартамента има, а заради въпроса приемал ли е българският парламент закони в полза на една или друга фирма.

"Говорим и за това дали комисията, която трябва да провери съответните случаи, ще си свърши работата, защото тя неведнъж е проверявала подобни случаи и винаги излиза с констатацията, че няма проблеми. Антикорупционната комисия е назначена лично от Цветан Цветанов, а членовете й са негови номинации и тези, които назначават комисията, няма как да бъдат проверявани", коментира още депутатът. 

 Народният представител каза още, че никой досега не е отрекъл фактите по случая с апартаментите. "Министър Цачева подаде оставка, именно в съгласие с всичко, което се е случило, същото направи и зам.-министърът на спорта", уточни Свиленски. 

Източник/ци: http://www.glasove.com/categories/novini/news/svilenski-zaminavaneto-na-cvetanov-za-sasht-napomnya-poseshtenieto-na-mestan-v-turskoto-posolstvo

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!