Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Александър Маринов: Ако оставката на Цачева не бъде приета, това ще е политическо самоубийство

Ако оставката на Цецка Цачева не бъде приета, това означава политическо самоубийство. Това каза за Агенция „Фокус“ политологът Александър Маринов във връзка с оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева заради скандала с апартаментите на част от управляващите.

„Скандалът е огромен. Тук не става въпрос са един или друг човек, една или друга индивидуална постъпка, явно е широка практика. Освен споменатите в началото на скандала, почват да излизат и нови данни. Правителството и ГЕРБ като цяло е в много тежка ситуация. В такъв случай оставката е най-малкото, което би трябвало да се направи. Очакваме да видим другите споменати лица какво ще направят. Например, какво ще направи г-н Цветанов? Ако оставката на Цецка Цачева не бъде приета, това означава политическо самоубийство“, коментира Маринов.

Според него това би означавало, че министър-председателят смята, че този проблем не е съществен и че г-жа Цачева в случая не е направила нищо нередно.

„И тогава той поема цялата отговорност и се солидаризира с такова поведение. Аз се съмнявам, че министър-председателят ще постъпи по този начин. С всички подобни стъпки, които ГЕРБ прави през последните година - година и половина с подадени и отхвърлени с гласуване остави, с това дадената политическа партия не печели, тя губи. Губи доверие, настройва срещу себе си обществото и инкасира много повече щети. Тук вече нещата са много ясни“, обясни Маринов.

„Не виждам какви биха могли да бъдат аргументите. По принцип една оставка е доброволен морален акт и въобще не би трябвало да се гласува, иначе той губи смисъла си. Теоретично е възможно да не бъде подкрепена в Народното събрание, но аз смятам, че те няма да постъпят така, защото би било много тежка политическа грешка“, каза още Александър Маринов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Prof--Aleksandar-Marinov--Ako-ostavkata-na-Tsacheva-ne-bade-prieta--tova-shte-e-politichesko-samoubiystvo/178378/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!