Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов към Цветанов: Кое наложи да правиш тази сделка точно сега... "в кратко време преди изборите"? Цялата гадост ни удря!

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че ще изчака резултатите от проверката на прокуратурата и антикорупционната комисия на имотната сделка на Цветан Цветанов, преди да вземе решение какво да предприеме.

Той говори пред български журналисти в Брюксел, а коментарът му беше излъчен на живо във "Фейсбук". 

Борисов не постави под съмнение законността на сделките. "Разговорът не е на тема дали е законно или не. Би трябвало да е законно, не са деца, имат глави на раменете си." Но добави, че става въпрос за морал и увери, че ще проследи внимателно дали има не престъпление, а нарушение, защото "решенията са тежки и в кратко време преди изборите".

Той изрази учудването си, че Цветанов е избрал този момент да реши жилищния си въпрос: "Имаш в по-хубавата част на квартала два апартамента и за тях си ял бой, и сега кое наложи да го направи точно сега?!" 

Едновременно с това Борисов изтъкна, че търпи критики от съпартийците си, защото при всяко съмнение "реже глави", докато в други партии изчакват престъпленията на техни членове да бъдат доказани, преди да се разграничат. И това, че другите са маскари, нас не ни оправдава, добави той. Предстои заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ по темата, каза партийният лидер. 

Премиерът подчерта, че му е тъжно и гадно, че скандалът засенчва положителните решения на правителството - за отпускане на великденски надбавки за пенсионерите и за увеличаване на възнагражденията на медицинските сестри. "Толкова добри неща направихме, а цялата гадост ни удря за нещо толкова битово, елементарно, гадно и ненужно", каза Борисов. 

Премиерът предупреди Цветанов, на когото предстои пътуване в САЩ, "да си направи изводи откъде дойде тази атака по това време". 

Първа за замяната съобщи "Свободна Европа". Според разследването Цветанов е заменил два апартамента за един по-голям и луксозен в софийския квартал "Изток" на цена под пазарната, около 630 евро на кв.м.

След това "Биволъ" писа, че правосъдният министър Цецка Цачева и председателят на комисията по култура Вежди Рашидов са купили на по-ниски цени жилища от същия строител.

Според обясненията на засегнатите те са платили по-малко, защото цената е "на зелено", и сделките са прозрачни и законни.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Borisov-kam-Tsvetanov--Koe-nalozhi-da-pravish-tazi-sdelka-tochno-sega--Tsyalata-gadost-ni-udrya-/178250/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!