Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Маринов: Институциите толкова са деградирали, че ненормалното се е превърнало в норма

Проф. Александър Маринов Снимка: Канал 3

Вероятно има много хора, които се ядосват само, защото не са на мястото на новодомците.

С президента нямам проблеми да говорим по теми, защото той е високо образован човек, за разлика от много други хора. Колкото и да ви звучи далечно, смисълът на това, с което сме се захванали е да доведе до такова положение на страната, при който няма да си поставяме подобни въпроси като въпроса за имуществата на високопоставените персони, каза в предаването "Всичко коз” по Канал 3 политологът проф. Александър Маринов, член на стратегическия съвет на Румен Радев.

"Ние сме стигнали до това дередже по смисъла на едни определени процеси. Държавата и институциите толкова са деградирали, че ненормалното се е превърнало в норма. Вероятно има много хора, които се ядосват само, защото не са на мястото на новодомците. Политиката се е превърнала в синоним на това. Въпросът е как да го променим. Тази промяна не може да се случи от днес за утре. Засега не са ни обещали апартаменти, но може да ни огрее", каза още той.

"Днешното положение е ясно - на фона на тези 240 лева минимална пенсия след 2 години, вие имате увеличаването на всеки три месеца на депутатската заплата. Това е огромна ножица и тя трябва да се премахне. В основата на всяка стратегия има големи ценности. Важно е тази ценност да бъдат българите. Това означава, че всяка една перспектива трябва да е подчинена именно на тази върховна ценност", категоричен беше Александър Маринов.

"Ние ще направим това, което се нарича национална стратегия. Правителството по дефиниция не може да направи такова нещо. Ние трябва да подготвим един проект, но с това започва, но не завършва. След като проектът е подготвен, трябва да има много широка обществена дискусия, за да бъде привлечено обществото. Само тогава стратегията може да изпълни функцията си", каза още той.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Aleksandar-Marinov--Institutsiite-tolkova-sa-degradirali--che-nenormalnoto-se-e-prevarnalo-v-norma/178128/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!