Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светлана Шаренкова: В Брюксел вкупом непотребни станаха

Светлана Шаренкова 

„Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме!” 
С този цитат от Библията, изречен в Парламента от известния учен акад. Благовест Сендов броени дни след 10 ноември 1989 г., започна българският преход. Дали в Европейския парламент ще се намери доблестна личност, която да признае, че брюкселският елит отдавна е грешен, ояден и непотребен.

Това най-добре го показват две гласувания от вчера – на резолюция за нови санкции срещу Русия и за спиране на проекта „Северен поток 2”.

Със сигурност тези решения са в разрез с позициите на повечето национални държави и народи, които не споделят русофобската истерия на елита.

И въпреки че от отиващия си Европарламент, никой не се интересува, срамно за Европа е да се приемат подобни решения.

Защото Европа продължава да губи от санкциите срещу Русия и рискува да плаща прескъпо за американските бази... Обслужването на тази политика е срам за Европа и за това е нужен нов европейски елит!

Доказва го фактът, че европарламентаристите даже не са проявили творчество в опитите да „мотивират” своите русофобски опуси: руска намеса, руски хакери, Украйна, Сирия, Венецуела, Централна Африка и енергийна зависимост!? Русофобски мантри, на които малцина вярват.

Все по-ясно става, че евродепутатите са само формално от десни, леви, зелени или либерали. В ЕП съществува една много мощна парламентарна група – тази, която защитава интересите на Вашингтон.

Това лепкаво и оплетено в зависимости задкулисие трябва да бъде разсечено. А това рано или късно ще се случи, защото европейските народи са все по-гневни на елитите - заради мигрантите, заради ислямизацията, заради растящото неравенство, заради разбиването на социалната държава, заради джендърите... 

Всички тези провали не могат да се прикрият под неадекватното смокиново листо на патологичната русофобия…

Чест прави на групата на българските социалисти в Европарламента начело със Станишев, че изпълни решенията на Конгреса на БСП и гласува против антируските санкции. Така защити националния интерес, честта на своята партия и волята на избирателите. Дали същото ще може да се каже за другите български партии?

В днешната българска политика и търсенето на смел глас на българския интерес в Европа явно БСП е единствената алтернатива на властващото статукво. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Svetlana-Sharenkova--V-Bryuksel-vkupom-nepotrebni-stanaha-/177405/11/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!