Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Департаментът на САЩ ще финансира борбата с влиянието на Русия

.
Държавният департамент на Съединените американски щати

Държавният департамент на Съединените американски щати ще финансира борбата с влиянието на Русия по света. Вашингтон планира да открие мрежа от Национални центрове по целия свят с привличане на местни медии и неправителствени организации.

Зам.-държавният секретар на САЩ Джон Съливан заяви, че в бюджета на Държавния департамент за 2020 г. е поставена като приоритет борбата с влиянието на Москва в редица региона, пише електронното издание на руския вестник „Известия“, цитирано от Фокус. 

 САЩ са разработили проект за създаване през 2019-2020 година на глобална система за противодействие на руското информационно влияние зад граница. Конкретно, Вашингтон планира да открие мрежа от Национални центрове за цифрови изследвания по целия свят с привличане на местни медии и неправителствени организации. Също така се планира използването на най-големите IT-компании – преди всичко „Фейсбук“, „Туитър“ и „Гуугъл“.

„Бюджетното искане е обусловено от това, че заплахите от страна на Русия сега вече не са само военни, а включват в себе си операции за увеличаване на влиянието в самото сърце на Америка и западния свят“, цитира думите на Съливан РИА Новости.

Той добави, че бюджетът на Държавния департамент предполага финансиране на проекти, които трябва да противодействат на влиянието на Русия в Европа и Централна Азия.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/departamentat-sasht-shte-finansira-borbata-vliianieto-rusiia.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!