Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гечев: Г-н Горанов, как не са плащани данъци и такси от мюфтийството, а вие си пиете кафето?

„Няма съмнения - ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС. Става дума за изнудване. Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации. Всички торганизации плащат своите данъци. Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум". Това заяви пред bTV депутатът Румен Гечев.

Български университети и болници са във фалит, деца чакат пари, а се плаща на мюфтийството, възмути се Гечев.

Не са плащани и такси по съдебни дела. Мисля 28 дела, които мюфтийството е водило срещу държавата и е загубило и сега ние трябва да плащаме. За да си платят такса "Спокойствие" ГЕРБ опрощават данъците на мюфтийството. Откъде-накъде?, допълни той.

Цветанов е подвел парламента за решението на Консултативния съвет. Там не се е обсъждало опрощаване на данъците, а за възнагражденията на религиозните служители, каза още той.

Нашите приятели от ГЕРБ и техните сателити за забравили, че 19 декември 2018 този въпрос е обсъждан. Тогава е отхвърлено това предложение на ДПС по този въпрос. И как след два месеца са на обратното мнение, попита той. Протоколът само от това заседание го няма на интернет страницата на парламента. Господа, качете скрития протокол от 17 декември, обърна се той към шефовете на Народното събрание.

Г-н Горанов как не са плащани данъци и такси, а вие си пиете кафето. Няма ли данъчни, няма ли прокуратура. Тук става въпрос за 8 млн. лв. Сега 8 млн. се отписват. Тогава и другите българи не трябва да плащат данъци, обясни той. 

Източник: Епицентър. бг

Източник/ци: http://glasove.com/categories/novini/news/rumen-gechev-g-n-goranov-kak-ne-sa-plashtani-danyci-i-taksi-ot-myuftijstvoto-a-vie-si-piete-kafeto

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!