Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Таско Ерменков: В това НС всеки ден има сделки и задкулисие, ег*ти националната сигурност. За последната година депутатските заплати са се увеличили с 1000 лева. Никъде другаде няма такъв ръст...

Не сме в парламента и не работим в комисиите. Вчера бях в парламента, за да проверя пощата си и по специално пощенската си кутия, защото много хора ми пишат и трябва да обърна внимание на техните проблеми. Пътувам из страната и това става с мои лични средства. Партията не ми плаща. 

Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от БСП Таско Ерменков.

"Нашето политическо решение е ясно и категорично - ние не участваме и не легитираме този парламент. Всеки един ден от работата на този парламент доказва правотата на нашето решение - всеки ден скандали, задкулисие, договорки, сделки. В случая за предстоящата сделка между ГЕРБ и ДПС, за Главното мюфтийство, не говорим за финансиране, а за опрощаване на дълговете на мюфтийството. 

От БСП сме категорични, че вероизповеденията и партиите трябва да се финансират от държавата, но тук не говорим за финансиране. От ГЕРБ нямат право да говорят за националната сигурност. 

От мюфтийството обясняват, че като им се опростят тези 12 млн. лева няма да се радикализират. Това нормално ли е? Значи всички могат да си плащат данъците, а някои няма да си ги платят, за да не се радикализират. Ег*ти националаната сигурност", избухна Ерменков. 

"Вчера се видя поредната сделка между ГЕРБ и ДПС - отхвърлиха ветото на президента. Сега ни чака поредния цирк, когато бъдат внесени новите предложения за изменения в Изборния кодекс. 

Тогава пак ще има 16-часови дебати и това единодушие, което видяхме вчера, ще се разпадне. Това само показва, че този парламент се е изчерпал. Няма никакъв живот в него. И това го казват всички, не само ние. Ние няма да се върнем, но не искам аз да решавам нещата. БСП е демократична партия и това решение ще се вземе на заседание на Националния съвет, както беше взето решението да напуснем. 

Аз уважавам президентската институция и тя има право на свое мнение, но нашата работа е да сме сред хората и да чуваме техните болки, а не да участваме в едни окастрени заседания на парламента", заяви Ерменков по повод призива на президента Румен Радев БСП да се върнат в Народното събрание. 

"Ние сме съгласни да не се получават никакви заплати, ако не ходиш в парламента, но настояваме да се разгледа и нашето предложение за замразяване на депутатските заплати. 

За последната година депутатските заплати са се увеличили с 1000 лева. Никъде другаде няма такъв ръст. Ние направихме предложение за замразяване, но другите депутати се направиха на разсеяни и това не се случи. Нека ни спрат заплатите, но нека замразят и своите", категоричне беше депутатът от БСП.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Tasko-Ermenkov--V-tova-NS-vseki-den-ima-sdelki-i-zadkulisie--eg-ti-natsionalnata-sigurnost/176928/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!