Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светлана Шаренкова: Българската политика в последните години е лицемерна спрямо Русия. Вместо да станем енергиен център, ние ще се превърнем в....

Премиерът Бойко Борисов беше напрегнат при това посещение на руския си колега Дмитрий Медведев. На всички е ясно, че двустранният диалог между България и Русия е зациклил.  

Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви Светлана Шаренкова, председател на Форум България - Русия.  "Българската политика в последните години е лицемерна спрямо Русия.  

Българската политика е антинационална. Вместо да станем енергиен център, ние ще се превърнем в потребител на енергия от Турция. Трябва да имаме балансирано отношение и да не се съобразяваме с чужди мнения. Рискът за България, ако не се осъществят енергийните руски проекти, е да станем наистина зависими. Няма нищо лошо да има руски инвестиции. АЕЦ "Белене" е български проект", категорична беше тя.

Заедно с нея гост беше и политологът Георги Киряков.

"Притеснения в отношенията ни с Русия винаги е имало. Нашите премиери трябва да се оттърсят от това притеснение. Те трябва да разберат, че сме част от Европейския съюз. България трябва да разбере, че отношенията с Русия трябва да са прагматични и икономически изгодни. България е Брюскел и ние сме част от взимането на решения там. Балканите не трябва да се превръщат в част от геополитическия сблъсък на Великите сили. България трябва да иска прагматично газ. АЕЦ "Белене" трябва да бъде и европейски проект. Трябва да отстояваме своите интереси", заяви Киряков. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Sveetlana-Sharenkova-/176743/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!