Следвайте "Буднаера" в Телеграм

9 дни, през които да тласнете живота си към по-добро

9 дни, през които да тласнете живота си към по-добро

© pixabay.com

Успешните хора живеят по различен набор от правила. Събиране на отличия, достигане до върха на кариерната стълбица или пък ставането богат не е толкова важно, колкото преследването на цел и промяна на живота.

Успешните хора, вдъхновени от някаква мисия, се стремят да оставят послание след себе си. Защото когато всичко е казано и направено, то всъщност не е за теб.

Изискват се години, за да се осъзнае, че животът е да даваш, да служиш и да поддържаш значими отношения.

Когато давате, законът на реципрочността работи. Нека ви предложим 9 стратегии, чиято реализация да стартирате от ден-днешен.

1. Влезте в нечии обувки
Емпатията и състраданието са неща, които ни развиват. Всичко започва от момента, в който помислим за условията, в които другият живее, влизайки в неговите обувки и осъзнавайки неговите емоции. Това ни отваря към другите, обогатява ни и ни дарява с усещане за благодарност.

2. Бъдете винаги любопитни

Алберт Айнщайн е казал: Аз нямам специални таланти. Просто съм страстно любопитен. Оказва се, че любопитството е полезно качество за повечето от нас, не само за гений като Айнщайн.

Проучвания са доказали, че любопитните хора са по-добри в поддържането на отношения с другите хора.

3. Намерете своето истинско предназначение
Напомняйте си често, че целта на живота не е да се работи по 10 часа на ден, 5 дни в седмицата и така в продължение на десетилетия. Вашето истинско предназначение е да следвате желанията си и да се наслаждавате на живота стъпка по стъпка.

Накрая може да се попитате следното:

  • Какво влияние оказах на живота на другите?
  • На кого служих и направих ли нещо добро?

4. Практикувайте търпение
Търпението е добродетел, който помага да се отпускаме и да премисляме своите избори, когато нещата излизат извън контрол. Търпението ни помага да изградим самоконтрол.

5. Учете се от по-мъдрите
Най-умните хора се възприемат като малки рибки в огромното езеро на живота. Те разширяват своите социални контакти и търсят начини да научават нови неща. (

Към кои хора сте отправили поглед сега? Поканете един от тях на кафе или му задайте въпросите, които сте подготвили. По този начин ще израснете. Не само ще станете по-добри, но и човекът отсреща ще оцени вашето внимание.

6. Преследвайте мира
Започнете активност, която ви носи наслада. Нещо, което носи баланс в живота ви. Кое е това нещо, което обичате да правите? Кое ви носи мир? Помислете за хобита, природа, приятели, тренировки. Може би да поплувате за час преди работа?

7. Бъдете по-осъзнати
Осъзнатостта ни помага да виждаме двете страни на монетата. Дава ни възможност да отговаряме вместо да реагираме.

Когато сме способни да трансформираме негативните емоции и да се уповаваме на позитивните, ние можем да се наслаждаваме повече на живота и отношенията ни с другите.

8. Бъдете по-спонтанни
Добавете спонтанност в живота си, като правите нещо, което ви кара да преследвате здравословния начин на живот. Ако сте в офиса, правете чести почивки.

Разтегнете се, използвайте дихателни упражнения, излезте навън, поспете за 15 минути, изиграйте игра, насладете се на себе си. Следващата седмица помислете за ново хоби. Изненадайте се!

9. Приемете практиката падане напред
Ако сте от хората, които се отказват бързо, след като се провалят, вие просто буксувате на едно място. Липсва ви един урок на успелите хора: Падането е част от пътешествието, което ни извежда до успеха.

Приемете този факт рано-рано и започнете да падате напред. Провалът ви приближава до целта, не ви отдалечава. Опитайте отново, докато откриете верния начин.

Източник/ци: https://profit.bg/svezho/9-dni-prez-koito-da-tlasnete-zhivota-si-kam-po-dobro/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!