Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Морфов: Искам да освободя България от лумпените, които дерибействат вече 30 години

.
Алексанъдр МорфовИзточник: БГНЕС

„Да живее България” продължава да звучи, да звучи в мен като вик за онази България, за която аз си мечтая, а не за тази на лумпените и бандитите, които превърнаха България в бедна и недемократична, страдаща държава.
Искам да освободя България от всички онези лумпени, които дерибействат вече 30 години… без чувство за срам и свян, каза режисьорът Александър Морфов по БТВ.

На въпрос как изглежда България, той отговори: „България на Ботев и Левски, възрожденската, за която мечтаеха всички хъшове… не след дълго убита и унищожена. Аз не знам дали сте избрали точния човек на този празник, защото от мен няма да чуете нищо добро. От 30 г. повтарям едно и също, не е имало правителство, срещу което не съм се борил“. 

И уточни: „Дунавът на нашия народ е неговата кръчма, ресторантът, през който трябва да се мине, за да се спаси Левски и да се освободи България. Всичките ни мечти, възторзи, ентусиазъм, свършват с ентусиазма на третата чаша – след което се прибираме кротки и тихи да си легнем на топло и да се молим да не са ни чули какво си говорим“. 

Попитан дали сме народ, режисьорът отговори: Объркан народ сме, през този кръстопът кой ли не е минал – злощастна съдба, изпитания… Тайната защитна стена, китайската стена, стената на Тръмп – ние винаги сме били стената, която предпазва запада от нахлуващите от изток опасности, затова сме събрали толкова много жлъч, мъка, мечти и надежди, че някой ден няма да сме стена, а част от общност.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/aleksandar-morfov-iskam-osvobodia-balgariia-lumpenite-koito-deribeistvat-veche-30-godini.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!