Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Индийски ​​МиГ-21 свали пакистанския F-16 (България трябва да купи още F-16. 8-те дето купува може да не стигнат)

Индийският боец ​​МиГ-21 свали пакистанския изтребител F-16 по време на въздушна битка за Кашмир, заяви вице-маршалът на индийската авиация Рави Гопал Кришана Капур.
Според него F-16 паднал на територията на Джаму и Кашмир.

"При въздушна битка пакистански F-16 беше свален от самолет МиГ-21 на индийски военновъздушни сили", цитира Капур Hindustantimes. Той също така отбеляза, че индийските военни са загубили един МиГ-21 и неговият пилот е задържан от Пакистанската армия.

Ню Делхи настоява, че Исламабад е използвал F-16 в битката, и като доказателство, представители на индийските въоръжени сили показаха част от американската ракета AIM-120 AMRAAM, предаде NDTV. В Индия казват, че такава ракета е ударила МиГ-21.

Потребител на Twitter под името ajayjandyal публикува кадри от предполагаемата битка между пакистанския и индийския боец, което привлече вниманието на телевизионния канал "Звезда". Авторът на публикацията твърди, че пилотът на индийските военновъздушни сили, спуснат с парашут, е заснет на кадрите.

Напрежението между двете страни ескалира в средата на февруари, когато атентатор-самоубиец се взриви до паравоенна конвойна полиция в северната част на Индия в Джаму и Кашмир. Тогава 45 души загинаха, а терористична група пое отговорността за инцидента.

В нощта на 26 февруари индийските военновъздушни сили нападнаха лагер в пакистанската част на Кашмир. Тогава Исламабад съобщи, че е свалил два индийски военни самолета. Според Ню Делхи, Индия е загубила един МиГ-21, сваляйки пакистански боец.

Превод: "Петел"

Източник/ци: https://petel.bg/Indiyski-------MiG-21-svali-pakistanskiya-F-16__305305

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!