Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Последовател на Фалун Гонг оцелява след жестоки мъчения

китайски затвор Фалун Гонг

(faluninfo.ru)

Дзин Дзюнмей, 61 г., живее в район Юджун на град Ланджоу, китайската провинция Гансу. Арестувана е многократно заради отказ да се отрече от убежденията си във Фалун Гонг, традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото, преследвана от близо 20 години от китайската комунистическа партия.

Инвалид от дете получава нов живот през 1997 г.

Инфекциозна болест лишава петгодишната Дзин от способността да ходи. До 13-годишна възраст, десният ѝ крак се възстановява, но левият остава недоразвит. Затова ходи с патерици.

Дзин се омъжва 25-годишна и по-късно ражда момиче и момче.

През 1992 г. съседът ѝ започва да пристроява къщата си, с което навлиза в имота на Дзин. Когато тя възразява срещу нарушаването на имотните граници, съседът я блъска на земята и започва да я тъпче.

Настаняват жената в болница с диагноза стомашен кръвоизлив. Откриват ѝ също камъни в жлъчката, холецистит и сърдечно заболяване.

По-късно Дзин подава жалба за имота, но съдът я отхвърля. Обжалва на по-висока инстанция, но отново не ѝ присъждат обезщетение.

Заради тази несправедливост Дзин изпада в ярост и здравето ѝ се влошава: започва да страда от аритмия, зрението ѝ отслабва. Съпругът ѝ иска да заеме пари за лечението ѝ, но тя не желае да бъде в тежест на семейството.

В началото на 1997 г. приятелка ѝ дава книгата "Джуан Фалун". Дзин опитва да чете книгата, въпреки че не вижда добре. В сърцето си пожелава да се занимава с практиката Фалун Дафа (Фалун Гонг), ако от това ще се почувства по-добре. За нейна изненада, зрението ѝ започва да се подобрява.

Скоро кръвоизливът в стомаха спира и Дзин решава да отиде на мястото за упражнения на Фалун Дафа. След като изпълнява редовно медитативните упражнения, всичките ѝ болести изчезват.

С течение на времето, докато чете "Джуан Фалун", Дзин повече не се гневи на съседа си. Научава се да не се бори за пари и лична изгода. Фалун Дафа ѝ дава втори, по-спокоен живот.

Три ареста за две години

След като китайската комунистическа партия започва преследване срещу симпатизантите на Фалун Гонг през 1999 г., Дзин и милиони други последователи искат да разкажат на правителството, че това преследване е несправедливо.

На 22 юли 1999 г., заедно с няколко последователи от Ланджоу, Дзин посещава правителствени служби в провинция Гансу, за да им разкаже за Фалун Гонг. Там я арестуват и връщат у дома. Държавни служители настояват тя да каже в интервю за местна телевизия, че Фалун Гонг е причината за проблемите с крака ѝ, но тя отказва да направи това, тъй като не е вярно.

През октомври и ноември 2000 г. Дзин пътува два пъти до Пекин, за да апелира за спиране преследването на Фалун Гонг. Втория път я арестуват и скоро освобождават.

През 2001 г. полицаи претърсват дома на Дзин и изземат книги и листовки за Фалун Гонг. Отвеждат я в полицейския участък в район Юджун, където ѝ нанасят побой и оковават в белезници, опъвайки едната ѝ ръка през рамото зад гърба. Освобождават жената, след като заявява, че може да умре, ако не практикува Фалун Гонг.

Счупен крак в ареста

Полицаи арестуват Дзин и снаха ѝ, Юе Динсян, също последовател на Фалун Гонг, на 13 април 2008 г. Задържат Дзин в център за задържане номер едно в Дзиуджоу за девет месеца.

Един от надзирателите взема патериците ѝ, за да не може да ходи сама. Надзирателите в центъра подстрекават затворничките да ѝ помогнат да стигне до тоалетната, а след това да я блъснат, за да падне на пода.

При поредното падане, Дзин изкрещява от болка. Извеждат я навън и отново просват на земята. На едното ѝ бедро има дълбока рана, от която тече кръв. Лекарят казва, че кракът ѝ е счупен. Гениталиите ѝ също са наранени, и кървят няколко дни.

Чънгуанският съд в Ланджоу разглежда делото на Дзин на 15 август 2008 г. Внасят я в залата на ръце, заради счупения крак. Осъждат я на осем години затвор.

През декември 2008 г. съпругът ѝ почива, а синът ѝ внася молба за нейното освобождаване. Съдът я освобождава условно и предсрочно по здравословни причини. Дзин се връща у дома на 10 декември 2008 г.

Отново в затвора и жестоки изтезания

На 30 юли 2012 г. в дома на Дзин нахлуват около десетима души: полицаи, служители на Управление 6-10 и колеги от работното ѝ място. Оковават Дзин в белезници и първо отвеждат в болница за преглед, а после в център за задържане. Месец по-късно я прехвърлят в женския затвор на провинция Гансу.

Там я изтезават жестоко в продължение на три години.

Постоянни побои и счупена ръка

Надзирателите я бият от първия ден: ритат я и удрят с електрошокови палки.

Побой ѝ нанасят и затворничките. Удрят я с каквото намерят: дълги пластмасови линии, чинии, купи и столове, които чупят върху тялото ѝ.

Един ден затворничка я удря с чиния по главата. Дзин пада на пода и останалите я стъпкват. Докато я вдигат и носят, умишлено чупят ръката ѝ.

Забрана за ползване на тоалетна

Често забраняват на Дзин да ползва тоалетна. Тя не може да се сдържи и се изпуска в панталоните. Тогава, независимо от температурата навън, я вкарват в тоалетната и поливат със студена вода. Преди това, понякога събличат всичките ѝ дрехи. Жената трепери от студ и се задушава. Ако се съпротивлява, я бият и принуждават да поглъща неизвестни лекарства.

За да не мокри леглото през нощта, ѝ обличат найлонови панталони и я заставят да спи с тях. Тъй като кожата ѝ не може да диша, по бедрата, снагата и краката ѝ се появява червена сърбяща екзема.

Това мъчение продължава повече от година.

Тъй като Дзин не може да ходи без патерици, в затвора тя е принудена да лази по пода и да се подпира по стените в продължение на цели три години. Цялата е в синини и отоци. В затвора също така я лишават от сън и заставят да пише заявления, клеветящи Фалун Гонг.

Надзирателите заповядват на затворничките да наблюдават и измъчват последователите на Фалун Гонг. Дори намаляват присъдите на няколко затворнички заради "отлична" работа по наблюдаване на последователи на Фалун Гонг.

Затворничките често издевателстват над Дзин; говорят ѝ, че последователите на Фалун Гонг, загинали в резултат на побои, са обявени за самоубийци. Но Дзин оцелява; въпреки всички мъчения запазва вярата в доброто, което усъвършенстването във Фалун Гонг носи на човек. Преживяното от Дзин е ярко доказателство за безмилостното преследване на последователите на Фалун Гонг в Китай.

Източник: https://faluninfo.ru/presledovaniya/aresty-pytki-ubijstva/vyzhivshaya-v-zastenkah-kitajskih-tyurem/

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/962-kitai-gansu-oceliava-zhestoki-mychenia-falun-gong.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!